Haris Kaljanac oborio rekord sarajevskih derbija: Kartone dijelio kao na traci

Radiosarajevo.ba
Haris Kaljanac oborio rekord sarajevskih derbija: Kartone dijelio kao na traci
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Stadion Asim Ferhatović Hase: Vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara

Željezničar je u velikom derbiju 18. kola Premijer lige BiH pobijedio Sarajevo na Koševu 3:1 i tako pretekao gradskog rivala na tabeli zahvaljujući boljoj gol-razlici.

Osim Željinog junaka Semira Štilića koji je zabio dva i namjestio jedan gol, u fokusu je bio i sudija Haris Kaljanac koji je srušio rekord sarajevskih derbija, ali vjerovatno i bh. nogometa.

Veliki broj igrača s derbija na Koševu već završio polusezonu

Kaljanac je na utakmici pokazao 18 žutih i dva crvena kartona, a samo u prvih pola sata podijelio je četiri kartona da bi kasnije nastavio “u istom ritmu”.

U prosjeku je pokazao jedan žuti karton svakih pet minuta, a u 88. minuti je domaćem igraču Šerbečiću pokazao isključujući drugi žuti karton. U međuvremenu je isključio i pomoćnog trenera Željezničara Adnana Gušu zbog “psovanja majke sudijskom timu” (kako se navodi u izvještaju delegata), a kartonijadu je završio u petoj minuti nadoknade kad je opomenuo gostujućeg igrača Boju.

Željezničaru pripao derbi na Koševu: Štilić i Krpić za pobjedu i lidersku poziciju

Kartone su dobijali i igrači na obje klupe.

Mora se ipak konstatovati da sarajevski arbitar nije uticao na konačni ishod derbija i potpuno zasluženu pobjedu Plavih.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije