Pariz 2024 | Ko je Hrvatica koja je odvela Srbijanku do medalje

2
Radiosarajevo.ba
Pariz 2024 | Ko je Hrvatica koja je odvela Srbijanku do medalje
Foto: Tanjug / Aleksandra Perišić i Petra Butala Kovačić

Aleksandra Perišić je ponos Srbije i fantastična tekvodistkinja došla je do srebra na Olimpijskim igrama.

Do takvog uspjeh ne bi mogla da dođe bez pomoći Hrvatice Petre Butale Kovačić. Priča o njenom dolasku u Beograd i početku rada sa Aleksandrom je filmska.

Petra Butala Kovačić, inače trofejna hrvatska tekvodnistkinja, zbog ljubavi je krenula put Srbije.

Poznato ko će sve uz Severinu nastupiti za Novu godinu ispred Vječne vatre u Sarajevu

Poznato ko će sve uz Severinu nastupiti za Novu godinu ispred Vječne vatre u Sarajevu

Udala se za Predraga Kovačića, nekadašnjeg srpskog tekvondistu, a kasnije osnivača TK "Azija". To je mjesto gdje je došlo do susreta Butale Kovačić i Aleksandre Perišić.

"Poslije određenog nekog vremena, Aleksandra i ja smo se, pa, recimo, razumjeli na više nivoa i jednostavno smo krenule zajedno, pa šta bude, i eto došlo je do ovoga do čega je sad došlo. To je odnos koji je puno oscilacija, kao i svaki drugi odnos u životu, ali dobro se razumijemo i mislim da dopunjujemo jedna drugu i da je to ono što je važno", pričala je Petra.

Problema zbog momenta "Srbija - Hrvatska", apsolutno nije bilo.

"Uvijek ima šala, prvenstveno zato što smo mi sa svim trenerima i takmičarima iz Hrvatske u jako dobrim odnosima, i ja sam sa njima veliki prijatelj i veliki broj hrvatskih reprezentativaca redovno dolazi kod nas u klub na trening i zajedno se pripremamo i uvijek na turnirima jedni druge bodrimo. Tako da mislim da nema nikakve zle krvi tu ili nešto slično, jednostavno svima je jako drago što sam ja u toj ulozi i pomažemo jedni drugima", ispričala je ona za Telegraf.

Imane Khelif se oglasila nakon zlata: "Žena sam kao i svaka druga, ovo je moj odgovor"

Imane Khelif se oglasila nakon zlata: "Žena sam kao i svaka druga, ovo je moj odgovor"

Da svi sjajno funkcionišu vidi se iz sljedećeg primjera:

"Aleksandra je jako dobra sa velikim dijelom hrvatske reprezentacije, te djevojke spavaju kod nje i ona kada dođe u Zagreb spava kod njih i to je nešto divno i mislim da je to nešto najljepše što ovaj sport zapravo pruža".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije