Overeem ne odustaje: Uvijek sam se uspijevao vratiti i opet ću!

Radiosarajevo.ba
Overeem ne odustaje: Uvijek sam se uspijevao vratiti i opet ću!
Foto: EPA / Alistair Overeem
Iza Alistaira Overeema teško je razdoblje, u kojem je doživio dva brutalna poraza u nizu.

Izgledao je tako da mu mnogi preporučuje odlazak u penziju ili neku promociju gdje bi još mogao naplatiti svoje ime uz lakše borbe, no on ne smatra kako je ovo njegov kraj.

38-godišnji Overeem se u subotu vratio šest mjeseci nakon onog katastrofalnog poraza nokautom od Francisa Ngannoua, ali protiv Curtisa Blaydesa nije prošao puno bolje, piše Fightsite.hr. Ovog puta nije doživio “aperkat iz pakla” nego žestoko batinjanje laktovima, koje ga je dovelo u takvo stanje da nije došao niti na proglašenje pobjednike nego je napustio kavez čim ga je njegov tim uspio podići na noge.

Ipak, ako ćemo gledati po njegovoj objavi na društvenim mrežama, on ne odustaje od svog sna da postane UFC-ov teškaški prvak.

“Najveći test hrabrosti je proći kroz poraz bez da izgubiš srce. Ovim putem bih se htio zahvaliti svima koji su me podržavali kroz bilo što da sam prolazio. Hvala mom timu i svima uključenima u moju karijeru. Vratiti ću se, uvijek sam se vraćao. Čestitam Curtisu Blaydesu na velikoj pobjedi”, napisao je ‘The Reem’.

Overeemov profesionalni skor trenutno je 43-17, a prije ova dva poraza nakratko se vratio na pobjedničke staze, upisavši trijumfe nad Markom Huntom i Fabriciem Werdumom. Ovo mu je bio 17. profesionalni poraz u karijeri te više od njega u cijelom UFC-u ima tek Clay Guida, koji je poražen jedan put više od njega. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije