Otvorene prijave za peto izdanje Vučko Traila

Promotivni tekst
Otvorene prijave za peto izdanje Vučko Traila
Foto: Promo / Peto, jubilarno izdanje Vučko Traila, održat će se u subotu, 20. juna 2020. godine

Organizator najbrojnije trail trke u našoj zemlji, Planinarsko društvo Željezničar, zvanično je otvorio prijave za Vučko Trail 2020. Iako će se trka održati u junu naredne godine, prve prijave već stižu.

„Peto, jubilarno izdanje Vučko Traila, održat će se u subotu, 20. juna 2020. godine. Jučer smo zvanično otvorili prijave i sretni smo da vidimo da su mnogi jedva čekali da se prijave na našu trku. Ovo nam je važna potvrda da je Vučko Trail prepoznat kao kvalitetna trka na koju se trkači rado vraćaju. To povjerenje smo odlučili nagraditi, pa 2020. godine, pored ovogodišnjih pobjednika, besplatne startnine poklanjamo trkačima koji su učestvovali na svim izdanjima trke do sada“, izjavio je Dalvin Kadirić ispred organizacionog odbora trke.

Vučko Trail, po riječima mnogih koji su prethodnih godina uzeli učešća, sigurno je jedna od najljepših planinskih trka u regiji, a za cilj, pored promocije sporta i zdravog načina života, te očitog takmičarskog karatkera, ima i promociju prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine, prije svega planina Bjelašnice i Visočice.

O ljepotama ovog kraja, ali i sjajnoj atmosferi na ovogodišnjem Vučko Trailu najbolje govori video koji je organizator premijerno objavio i za koji kažu da je nabijen emocijama, kako trkača, tako i svih onih koji čine Vučko Trail.

Iz organizacionog tima napominju da se za Vučko Trail iz godine u godinu traži „broj više“, pa su limit takmičara za peto izdanje podigli na 750. Svi zainteresirani već se mogu prijaviti na https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1058, uz povoljnije cijene startnina za izvršene uplate do 2. marta 2020. godine.

I naredne godine, trka će se odvijati na stazama dužine 13, 37 i 63 kilometra, tako da će učesnici moći odbarati pravu dužinu za sebe, bilo da se radi o rekreativcima i onima koji se tek žele okušati u trčanju u prirodi, ili o iskusnim trail trkačima koji traže vrhunski izazov.

Za kraj organizator poručuje da su ponosni što trka raste i što se iz godine u godinu pridružuju takmičari iz sve više zemalja svijeta, ali da su najviše okrenuti domaćim trkačima.

„Želimo ovo jedinstveno sportsko iskustvo trčanja kroz netaknute planinske predjele Bjelašnice i Visočice približiti prije svega domaćim trkačima. Sami smo sebi visoko postavili ljestvicu za narednu godinu, ali obećavamo da idemo samo jače i bolje. Vaše je samo da nam se pridružite“, izjavio je Dalvin Kadirić, ispred organizacionog tima Vučko Traila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije