Otvoren turnir "Fudbal za sve na Zetri": Djeca uživaju u druženju i fudbalu

Radiosarajevo.ba
Otvoren turnir "Fudbal za sve na Zetri": Djeca uživaju u druženju i fudbalu
Na novoizgrađenom igralištu na Zetri otvoren je turnir Fudbal za sve koji je organizirala Škola fudbala Respekt u saradnji sa specijalnim partnerom Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine.

Turnir je otvoren intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, a dječaci i djevojčice formirali su olimpijske krugove i na taj način cijelom svijetu poslali poruku da olimpijski duh još uvijek živi u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Oko 100 mališana uživalo je u fudbalu i druženju na novoizgrađenom igralištu na Zetri.

Škola Fudbala Respekt besplatno za svu djecu direktno pruža podršku integraciji i inkluziji, djeci s poteškoćama u razvoju, bez roditeljskog staranja i Romima, kao i tipičnoj djeci i djevojčicama, a sa ove manifestacije poslala se jaka poruka, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego širom svijeta.

Cilj škole fudbala je stvaranje pozitivnih članova zajednice, jer su djeca ne samo naša budućnost, nego i naša sadašnjost. Osnovni cilj je unaprijeđenje i popravljanje trenutne situacije u Bosni i Hercegovini, a odnosom u sadašnjosti pravimo i dobre temelje za budućnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije