Otkriveni detalji: Koliko je Joshua zaradio nokautirajući Klička

Radiosarajevo.ba
Otkriveni detalji: Koliko je Joshua zaradio nokautirajući Klička
PA / Daily Mail
Pobjeda Anthonya Joshue kad Vladimirom Kličkom oduševila je i iznenadila brojne ljubitelje boksa diljem svijeta, a ovaj Britanac postao je tema broj jedan u svim svjetskim medijima.

Nokautom u 11 rudni Joshua se popeo na sami vrh svijeta, osvojivši titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji prema IBF, IBO i WBA verzijama. Ipak, mnoge je zaintrigirao iznos koji je Joshua zaradio pobjedom u ovom meču.

Naime, Britanac je zahvaljujući nokautu inkasirao čak 15 miliona funti, a mogao bi zaraditi još i više ukoliko se odluči za ponovni susret sa Kličkom, prenosi britanski Independent.

Ovom pobjedom Joshua je zaradio mnogo više nego kada je postao boksački prvak na Olimpijskim igrama 2012. godine, a pored toga prava nagrada leži u tome da je osvojio sami vrh ovog sporta.

"Sjećanja i iskustva traju zauvijek, čak i onda kada se priča završi i kada osvojene titule polako iščezavaju. Iskustvo koje sam stekao je mnogo važnije od pojasa", istakao je Joshua nakon ove pobjede, koja mu je donijela vrijednu svotu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije