Online Forum sportista ispunio očekivanja

Radiosarajevo.ba
Online Forum sportista ispunio očekivanja
FOTO: OK BiH / Marijan Kvesić

Online Forum sportista, koji je organizirao Olimpijski komitet BiH, a tokom kojeg je preko 40 učesnika, aktuelnih stipendista OK BiH te eminentnih bh. sportista, se educiralo i razmijenili svoja iskustva, završen je danas.

Sportisti su tokom Foruma imali priliku da dobiju važne informacije i saznaju principe kako da remodeliraju svoj trening u specifičnim uslovima koje diktira pandemija COVID-19.

Dobili su i kvalitetna uputstva kako redizajnirati principe sportske prehrane i prilagoditi ih individualnim i karakteristikama sporta.

Tokom Foruma sportisti su aktivno iznosili svoja mišljanja o mjerama koje je kreirao sportski sistem, jednoglasno ih podržali i očekuju od odgovornih ljudi u BiH da čuju glas sportista i kreiraju optimalna rješenja za sport u BiH.

"Ovaj Forum je jedno lijepo iskustvo, a posebno što su učestvovali i bivši i trenutni sportisti, a ja volim da saslušam i mlađe kolege, jer dok je čovjek živ može nešto naučiti, a volim da čujem I mišljenja bivših sportista. U ovo teško vrijeme, Forum je dobar podsticaj, podrška i vjetar u leđa aktivnim sportistima jer je njima trenutno najteže s obzirom na to da su željno iščekivali olimpijske igre", kazala je košarkašica Raza Mujanović.

Marijan Kvesić, potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH, istakao je svoje zadovoljstvo s kojom pažnjom su sportisti pratili ovaj Forum i poručio im da Olimpijski komitet BiH u punom kapacitetu će ih podržati, kao i do sada, do olimpijskih igara, kako bi se što kvalitetnije pripremili, ostvarili svoje snove, postigli najbolje rezultate i obradovali sve građane BiH.

Na Forumu, koji je počeo 22. aprila, a završio se danas, predavali su akademik prof.dr Mirsada Hukić, mr.sci. Dragana Olujić, mr.sci. Edin Krupalija, trener Gianni Ghidini, mr.sci. Aela Ajdinović, mr. sci. Samir Avdić, mr.sci. Said Fazlagić i prof dr Milanko Mučibabić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije