Olimpijski komitet i Coca-Cola u Bosni i Hercegovini nastavljaju stvarati olimpijske priče

1
Promotivni tekst
Olimpijski komitet i Coca-Cola u Bosni i Hercegovini nastavljaju stvarati olimpijske priče
Foto: Promo / Coca-cola i OKBiH potpisali novi Ugovor

Olimpijski komitet Bosne i Hecegovine i Coca-Cola u BiH potpisali su novi četverogodišnji ugovor kojim nastavljaju dugogodišnju saradnju. Svečano potpisivanje je upriličeno uoči prijema povodom 40. godišnjice od održavanja ZOI 84, u Olimpijskom muzeju čime su započele svečanosti obilježavanja ovog važnog jubileja za Olimpijski komitet, cijelu sportsku zajednicu, Grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

"Sretni smo što je ceremonija obnavljanja partnerstva Olimpijskog komiteta i Coca-Cole u Bosni i Hercegovini upriličena baš u periodu obilježavanja značajnog jubileja, 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu. Naša zajednička misija da stvaramo nezaboravna iskustava za ljubitelje olimpijskih sportova u Bosni i Hercegovini seže u 1984. godinu, gdje smo nastupili kao jedan od glavnih sponzora sarajevske Olimpijade. Kako bismo svim posjetiocima nastavili približavati olimpijski osjećaj, ponosno nastavljamo sa sponzorstvom brojnih manifestacija i takmičenja u narednom periodu povodom ovog značajnog jubileja. Coca-Cola u Bosni i Hercegovini posluje već 55 godina a podrška sportu, kulturi, osnaživanju mladih i očuvanju okoliša sastavni su dio naših vrijednosti i ulaganja, koje ukazuju na istinsku integraciju i povezanost sa zajednicom u BiH", izjavio je Kenan Idrizović, regionalni rukovodilac prodaje Coca-Cole HBC B-H Sarajevo.

Naredne četiri godine će Coca-Cola u Bosni i Hercegovini biti partner Olimpijskom komitetu BiHi bh. olimpijcima u pripremama za postizanje novih sportskih rezultata, legendi i uspomena za Olimpijski muzej.

"Nakon sjajne Olimpijske prošlosti, ponosni smo da ponovo obnavljamo strateško partnerstvo sa Coca-Colom, koja je gobalni svjetski brend. Obnavljanje ovog značajnog partnerstva došlo je kao logičan nastavak zajedničke podrške našim vrhunskim sportistima i promociji olimpijskih vrijedosti - izvrsnosti, prijateljstva i poštovanja", rekao je Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH akademik prof. dr Izet Rađo.

Coca-Cola je prije 40 godina bila jedan od glavnih sponzora Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu. Dio stalne postavke muzejske građe ZOI84 čine i limenka dizajnirana povodom Olimpijade u Sarajevu, te brendirani kapa i šal. Važno je znati i da je Coca-Cola jedan od "TOP" sponzora Međunarodnog olimpijskog komiteta, kao i oficijelni sponzor Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. godine. Za Olimpijski komitet ova partnerstva su od ključnog značaja za podršku promociji sporta i sportskih događaja, kao i međunarodnog učešća i predstavljanja Bosne i Hercegovine u svijetu.

Coca-cola i OKBiH potpisali novi Ugovor
Foto: Promo: Coca-cola i OKBiH potpisali novi Ugovor

Zimske olimpijske igre 1984. su svečano otvorene 08. februara na stadionu Koševo, a takmičenja su se odvijala od 7. do 19. februara. U njima su učestvovala 1.272 takmičara iz 49 zemalja u 39 disciplina. Pratilo ih je 7.825 akreditovanih novinara i 640.000 gledalaca. Na kraju, i finansijski bilans pokazao je 12 miliona dolara suficita, a predsjednik MOK-a Huan Antonio Samaran ocijenio je ZOI u Sarajevu do tada najbolje organizovanim igrama. Olimpijski muzej koji je, u prisustvu predsjednika Samarana, svečano otvoren 8. februara 1984.
trajno čuva uspomene na svo olimpijsko bogatstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije