Održan međunarodni bokserski turnir 'Sarajevo trophy': 'Učesnici oduševljeni organizacijom'

1
Radiosarajevo.ba
Održan međunarodni bokserski turnir 'Sarajevo trophy': 'Učesnici oduševljeni organizacijom'
FOTO: Bokserski klub Sarajevo / Održan turnir Sarajevo trophy

Bokserski klub Sarajevo uspješno je organizovao treći po redu Međunarodni turnir u olimpijskom boksu 'Trofej Grada Sarajeva - Sarajevo trophy'.

Turnir se održao u periodu od 22.08.2024. do 25.08.2024. godine u olimpijskoj dvorani "Ramiz Salčin".

Na ovom prestižnom, sada već tradicionalnom, međunarodnom bokserskom turniru, učestvovali su najbolji bokseri i bokserke uzrasta omladinaca i seniora ispod 22 godine (U22). Turnir je brojao oko 100 učesnika koji su došli iz čak 15 različitih država: BiH, Bahreina, Škotske, Slovačke, Belgije, Češke, Slovenije, Švedske, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Njemačke, Afganistana, Azerbeidžana i Albanije. Među njima su bili i mnogi nacionalni prvaci, kao i osvajači azijskih, evropskih i svjetskih medalja, što dokazuje kvalitet samog turnira.

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Policija na terenu, promet se odvija usporeno

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Policija na terenu, promet se odvija usporeno

Gala večer je održana u nedjelju, 25.08.2024. godine, a na istoj su gledaoci mogli uživati u vrhunskim mečevima. Finalno veče turnira je otvorio dogradonačelnik Grada Sarajeva g. Samir Avdić koji je prije svega čestitao Bokserskom klubu Sarajevo na organizaciji vrhunskog turnira i promociji Grada Sarajeva, kao i proteklih godina, te učesnicima zaželio dobrodošlicu.

Turnir je i ovaj put organizovan u skladu sa pravilima Evropske Bokserske konfederacije (EUBC). Na istom su prisustvovali, među mnogim zvanicama, Dopredsjednik takmičarske komisije EUBC i Predsjednik Boksačkog saveza Hrvatske g. Bono Bošnjak, te Hameedi Waheedullah član komiteta Svjetske bokserske asocijacije (IBA).

Za najboljeg boksera u kategoriji U22 izabran je Patrik Plantić iz Hrvatske, dok je ovu laskavu titulu u kategoriji omladinaca odnio Taylor McMahon iz Škotske.

Za najborbeniji par u kategoriji U22 izabrani su Miočić Goran iz Hrvatske, te Hedayatullah Sherdaz iz Afganistana, dok su najborbeniji par u kategoriji omladinaca Nayafov Kanan iz Azerbejdžana i Brendon Nemeth iz Mađarske.

Za najboljeg boksera turnira proglašen je Arun Toudoriou iz Rumunije.

Održan turnir Sarajevo trophy
FOTO: Bokserski klub Sarajevo: Održan turnir Sarajevo trophy

Takmičari iz BiH uspjeli su izboriti čak tri srebrene medalje za BiH u ovoj jako teškoj konkurenciji.

Turnir su kao i prošlih godina podržali Grad Sarajevo, Turistička zajednica KS, Ministarstvo kulture i sporta KS, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, te Federalno ministarstvo kulture sporta, kao i Lutrija BiH, bez kojih ovaj projekat ne bi bilo moguće organizovati.

Učesnici turnira su oduševljeni organizacijom i poručili su da će se rado vratiti iduće godine.

"Turnir je veoma dobar. Kvalitet boksera je visok. Uživamo u Sarajevu, osjećamo se dobrodošlim. Hotel i hrana su veoma dobri, jedva čekamo da se vratimo ponovo naredne godine" izjavio je selektor Škotske reprezentacije Mike Keane.

Tehnički direktor Bokserskog saveza Bahraina g. Tony Davis je također oduševljen turnirom. Iako ove godine prvi puta učestvuju na istom, izjavio je da to definitivno neće biti i posljednji.
"Kao iskusni trener koji je bio svugdje po svijetu, mogu reći da je ovo jako dobar turnir za razvoj naših boksera obzirom na kvalitet samih takmičara", za kraj intervuja dodao je g. Davis.

Čestitamo organizatorima na vrhunskom turniru kao i učesnicima na osvojenim medaljama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije