Mesud Selimović potpisao za najjaču svjetsku kickbox organizaciju

1
Radiosarajevo.ba
Mesud Selimović potpisao za najjaču svjetsku kickbox organizaciju
Foto: Screenshot/Instagram / Mesud Selimović

Mesud Selimović, jedan od najistaknutijih boraca iz Bosne i Hercegovine, ostvario je veliki uspjeh potpisivanjem ugovora s najjačom kickbox organizacijom na svijetu.

Član Kluba borilačkih vještina “Flek Tom-Cat”, Mesud Selimović je poznat po svojim dosadašnjim uspjesima na međunarodnoj sceni, uključujući titulu svjetskog prvaka u WKU organizaciji, viceprvaka na Svjetskim igrama, te osvajanju brončanih medalja na Evropskim prvenstvima 2014. i 2022. godine.

Veliku zahvalnost za ovaj uspjeh Selimović duguje i Senaidu Salkićeviću, koji mu je pružio brojne prilike da nastupa po Evropi. Salkićević je odigrao ključnu ulogu u omogućavanju ovih nastupa, što je rezultiralo i potpisivanjem ovog značajnog ugovora. Njegov trud i maksimalni napor u pregovorima bili su presudni za postizanje ovog dogovora.

Vrelo Bosne neprepoznatljivo: Ostala su sjećanja na bujne potoke, a stručnjak otkriva prave razloge

Vrelo Bosne neprepoznatljivo: Ostala su sjećanja na bujne potoke, a stručnjak otkriva prave razloge

Također, veliku ulogu u ovom uspjehu odigrao je i tim Mesuda Selimovića na čelu s trenerom Salkom Zildžićem. Oni su se trudili da Selimoviću osiguraju najbolje moguće uslove za trening, te su uložili maksimalan napor i zalaganje kako bi mu omogućili sve što je potrebno da postigne ovaj veliki uspjeh.

Ovo je veliki korak naprijed za Selimovića i bosanskohercegovački sport, jer potpisivanje za ovakvu organizaciju znači ulazak u vrh svjetskog kickboxa. S obzirom na dosadašnje rezultate i profesionalni pristup, nema sumnje da će Mesud Selimović i dalje donositi uspjehe i radost svojoj zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije