Mesud Selimović osigurao medalju za BiH plasiravši se u finale Svjetskih igara

Fena
Mesud Selimović osigurao medalju za BiH plasiravši se u finale Svjetskih igara
FOTO: Screenshot / YouTube
Jedna od najboljih bh. kickboxera, danas je u disciplini K1 (-86 kg), dvjema pobjedama osigurao plasman u finale i medalju za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskim igrama koju se održavaju u poljskom Wroclavu.

U čevtrfinalu je bio bolji od marokanskog predstavnika i prvaka Afrike Aziza El Felaka, te se odlukom sudija 2:1 plasirao u polufinale.

Tamo ga je u večerašnjem susretu čekao Omid Nosrati iz Irana, od kojeg je Selimović također bio bolji, te nakon jednoglasne odluke sudija od 3:0 ostvario plasman u finale.

Finalni meč u kojem će se bh. predstavnik susresti s domaćim borcem Dawidom Kasperskym, na programu je sutra.

Nakon 2009. godine na ovim igrama, koje se održavaju od 1981. godine ovo će biti prva medalja za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskim igrama koje okupljaju sportiste iz neolimpijskih sportova u okviru 31 sportske discipline.

Na do sada održanim Svjetskim igrama, BiH je osvojila pet medalja i to u disciplinama karate i boćanje.

Nakon šest dana igara i do sada okončane 133 sportske discipline, najviše medalja imaju Rusija (46), Italija (33), Francuska (31) i Njemačka (28), saopćeno je iz 'KBV Flek Tom-Cat' Tuzla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije