Od srčanog udara preminuo osvajač tri svjetske medalje

4
Radiosarajevo.ba
Od srčanog udara preminuo osvajač tri svjetske medalje
Foto: Twitter / Angel Fournier Rodriguez

Vijest je stigla iz američkog Dallasa i potpuno šokirala veslački svijet.

Kubanac Angel Fournier Rodriguez doživio je srčani udar i preminuo u 35. godini.

Jedan od najboljih skifista posljednjih godina, osvajač tri svjetske medalje iskoristio je američku vizu kako bi se preselio u Dallas, a glavni cilj bio mu je stvoriti bolji život za svoju djecu. Nažalost, nije u tome uspio.

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Fournier je bio vrlo omiljen u veslačkom svijetu. Kubanski "div" impresivnih fizičkih predispozicija (198 cm) osvojio je dva svjetska srebra iza Čeha Ondreja Syneka, na svjetskim prvenstvima 2013. i 2017., a brončani je bio u 2014. iza i tada zlatnog Ondreja Syneka i srebrnog Novozelanđanina Mahea Drysdalea.

Olimpijsku medalju nije uspio osvojiti iako je bio jedan od favorita u onom čuvenom finalu u Riju koje su Drysdale i Hrvat Damir Martin završili s istim vremenom. Fournier je u Riju bio šesti, a četiri godine ranije u Londonu sedmi.

Posljednju utrku na velikim natjecanjima veslao je na Svjetskom prvenstvu 2019. Te godine su mu otkriveni srčani problemi, no prema intervjuu za CiberCuba koji je dao početkom ove godine bio je uvjeren kako je to daleko iza njega.

Nažalost, nije uspio ispuniti svoju najveću želju...

"Moram vidjeti svoju djecu kako odrastaju, pružiti im budućnost, a gdje bolje nego u SAD?", kazao je jedne prilike Angel Fournier Rodriguez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije