Novi ružan incident: Kad on pobjeđuje, nastaje haos kod dodjele medalja

Radiosarajevo.ba
Novi ružan incident: Kad on pobjeđuje, nastaje haos kod dodjele medalja
Printscreen / Duncan Scott i Sun Yang u razgovoru nakon dodjele medalja

Kinez Sun Yang obranio je naslov na 200 slobodno na Svjetskom prvenstvu u plivanju u Južnoj Koreji, ali tek nakon što je naknadno diskvalifiran pobjednik utrke Litvanac Danas Rapsys, za kojeg su sudije ustanovili da je prerano startao.

Australski plivač odbio da stoji na podijumu uz "varalicu" Kineza

Sun je do drugog zlata u Koreji stigao u vremenu od 1:44.93 minuta ispred Japanca Katsuhira Matsumota (1:45.22), te Rusa Martina Maljutina i Australca Duncana Scotta (1:45.63), koji su podijelili treće mjesto.

Kinezu Sunu to je ukupno 11. naslov svjetskog prvaka po čemu se izjednačio na trećem mjestu liste svih vremena s Australcem Ianom Thorpeom, no uz njegovo ime se veže jaka sumnja u dopingiranje.

Amina Kajtaz za Radiosarajevo.ba iz J. Koreje: Sretna sam zbog novog rekorda BiH

Bravooooo, morska sireno: Amina Kajtaz oborila rekord Bosne i Hercegovine

Na ceremoniji podjele medalja opet se dogodio skandal. Dan ranije Australac Mack Horton odbio se rukovati sa Sunom, isto je sinoć napravio sunaordnjak Duncan Scott koji je prethodno pružio ruku ostalim osvajačima odličja.

Novi ružan incident: Kad on pobjeđuje, nastaje haos kod dodjele medalja - undefined

Twitter: Novi ružan incident: Kad on pobjeđuje, nastaje haos kod dodjele medalja

Kineza je to razbjesnilo, gestikulirao je i dobacivao Scottu koji se nije ni popeo na postolje radi zajedničke fotografije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije