Srebrni momci zlatnog sjaja: Uz sve probleme, trajemo i nadamo se da ćemo još trajati

A. S.
Srebrni momci zlatnog sjaja: Uz sve probleme, trajemo i nadamo se da ćemo još trajati
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / S današnjeg pressa

Reprezenativci Bosne i Hercegovine u nedjelju su se vratili u Bosnu i Hercegovinu iz Mađarske sa Europskog prvenstva u sjedećoj odbojci.

Zmajevi poraženi nakon drame: BiH druga u Europi

Ovaj put u Budimpešti su se okitili srebrenom medaljom, a jedini poraz su doživjeli u finalu protiv  reprezentacije Rusije (2:3).

Da se podsjetimo: Zbog čega trebamo biti ponosni na naše srebrene momke

Po povratku, u Sarajevu su danas u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine organizirali konferenciju za medije na kojoj su govorili selektor Mirza Hrustemović, zatim Miralem Zubović, predsjednik Asocijacije sjedeće odbojke BiH i Elvedin Kanafija, v. d. izvršnog direktora u kompaniji BH Telecom.

Bosna je ponosna na vas: Srebrni momci stigli iz Mađarske

"Ovo je bez dileme najbolja evropska selekcija, kad se gledaju svi postignuti rezultati. Nažalost, zlatna medalja nije osvojena, ali i sa srebrom trebamo biti zadovoljni', podvukao je Zubović.

Selektor Hrustemović je govorio o sedam dobivenih od osam mečeva na Europskom prvenstvu i propuštenim prilikama u finalu protiv Rusije.

"Naša priča je prepoznata i u inozemstvu. Postali smo prepoznatljivi, stvorili smo brend. Uz sve probleme, istrajavamo i nadamo se da ćemo još trajati. Poslije poraza u finalu bila su pomiješana osjećanja, ali smo zadovoljni", naglasio je selektor Hrustemović.

On se zahvalio svima koji su reprezentaciji pružili podršku, kompaniji BH Telecom.

"Uvijek ćemo biti uz ove sjajne momke i naša podrška njima neće izostati", dodao je Kanafija.

Hrustemović je komentirao i to što nijedan naš igrač, niti ovaj put, nije dobio neko od priznanja na EP-u.

"To sigurno nije slučajno, ali nama to ništa njima ne znači. Samo njima ide na obraz", kategoričan je bio Hrustemović, dodajući na naše pitanje "kakvu budućnost ima reprezentacija BiH sa mladom ekipom" - da očekuje da već na narednom velikom takmičenju to donese rezultat.

Podsjetimo, u riznici trofeja, bh. odbojkaši, osim devet titula prvaka Europe, te dvije bronze i jedno europsko srebro, imaju i tri titule prvaka svijeta te dva paraolimpijska zlata. Tu su i dva svjetska i tri paraolimpijska srebra te jedan svjetska bronza. Ukupno, ova selekcija ima 23 medalje na velikim natjecanjima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije