Norveške sportašice odbile nositi 'bikinije' na takmičenjima: "Dosta je!"

3
Radiosarajevo.ba
Norveške sportašice odbile nositi 'bikinije' na takmičenjima: "Dosta je!"
Foto: Daily Mail / Norvežanke rekle - dosta!

Reprezentativke Norveške u rukometu na pijesku ne žele više da nose bikini gaćice nego šorc, a vjerovali ili ne zbog toga im prijeti kazna.

Nastao je pravi skandal na Evropskom prvenstvu u rukometu na pijesku koje se održava u bugarskoj Varni, a sve pošto je Međunarodna rukometna federacija (IHF) odbila zahtjev Norvežanki da nose šorceve, a ne bikini, predočivši im da je to obavezno prema pravilima.

Norvežanke su istakle kako im smeta seksualizacija sportašica, uz napomenu kako ovaj 'dres' nije baš ugodno nositi u vrijeme menstruacije i slično.

"Dosta je", poručile su.

Kazna bi mogla da bude 50 eura po igračici, a iz Rukometnog saveza Norveške saopštili su da će to platiti i da su spremni da podrže svoje rukometašice jer im je najvažnije da se one "osjećaju komforno".

Norvežanke su nosile šorc u nedjelju u meču za bronzu protiv Španije, a još nije odlučeno da li će biti kažnjene pošto su u IFH svjesni koliki bi haos zbog toga mogao da nastane, dok je zanimljivo da se potpuno suprotna situacija desila u odbojci na pijesku. Naime, njemačke odbojkašice Karla Borger i Julija Sude su bojkotovale turnir u Kataru pošto u ovoj zemlji nije bilo dozvoljeno igranje u bikinijima.

Norvežani su poslali i zvanični prijedlog krovnoj organizaciji da se ovo pravilo - gore uzak grudnjak, dole bikini gaćice - koje se odnosi samo na žene, ukine.

Pogledajte i kako je izgledao meč Norveške i Španije za bronzu (20:21):

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije