Nikola Nikić predsjednik žirija 22. izbora najboljeg sportiste BiH

1
Radiosarajevo.ba
Nikola Nikić predsjednik žirija 22. izbora najboljeg sportiste BiH
Foto: Nezavisne novine / Priznanja za najbolje

Nikola Nikić jedan od najboljih bosanskohercegovačkih, ali i nogometaša na području nekadašnje Jugoslavije, obavljat će funkciju predsjednika žirija 22. izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u tradicionalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.
 
Popularni Nidžo tako će tako će nastaviti tradiciju svojih prethodnika na ovoj funkciji koju su i svih ranijih godina obnašale istinske sportske legende iz Bosne i Hercegovine.

Nikola Nikić svojim bogatim životnim i sportskim iskustvom, autoritetom i znanjem daće dodatni pečat manifestaciji, ali i pomoći da i ove godine, kao i svih prethodnih, nagrade u svim kategorijama odu u ruke onih zaista najzaslužnijih.

Lana Pudar o predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu: Čestitam Državi Katar!

Lana Pudar o predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu: Čestitam Državi Katar!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

"Čast je biti na funkciji predsjednika žirija manifestacije koja već više od dvije decenije na najbolji način promoviše najbolje sportistkinje i sportiste, sportske kolektive i sportske organizacije iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Nije bilo lako sada već davne 2000. godine se odlučiti za organizaciju jednog ovako značajnog događaja za sve sportiste u Bosni i Hercegovine. Mudrost, entuzijazam i želja ludi iz Nezavisnih novina u tom vremenu dovela je ovu manifestaciju da u red najrespektabilnijih ovakve vrste ne samo u našoj zemlji nego i šire", rekao je Nikola Nikić.

Priznanja za najbolje
Foto: Nezavisne novine: Priznanja za najbolje

Svečana manifestacija Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT ove godine biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela Holiday u Sarajevu sa početkom u 20 sati uz direktan TV prijenos na BHT 1.

Prva sjednica žirija biće održana 3. novembra. Partner manifestacije je krovna bh. sportska institucija - Olimpijski komitet BiH. Podršku projektu daje i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Funkcije predsjednika do sada su obavljali: Milorad Karalić, Josip Katalinski, Tomo Marić, Nađa Avdibašić Vukadinović, Muhamed Ibrahimbegović, Elvir Bolić, Marijan Kvesić, Miroslav Ćiro Blažević, Sergej Barbarez, Svetlana Kitić, Dušan Bajević, Ivica Osim, Dragan Marković, Faruk Hadžibegić, Refik Šabanadžović, Žarko Varajić, Mara Lakić Brčaninović, Mirza Teletović, Samir Avdić, Slađana Golić i Jasmin Mrkonja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije