Nestao u 9 sekundi: To je drugi najbrži nokaut teške kategorije

Radiosarajevo.ba
Nestao u 9 sekundi: To je drugi najbrži nokaut teške kategorije
Foto: Screenshot / Spektakularan nastup odradio je i Jairzinho Rozenstruik

Chan Sung Jung, poznatiji pod nadimkom „Korean Zombie“, na najbolji mogući način odradio je glavnu borbu UFC Fight Nighta 154 u Greenvilleu, piše 24sata.hr.

Korejac je nokautirao opasnog Renata Moicana već u prvoj minuti borbe!

Borci pero kategorije priredili su pravi vatromet i vrlo rano krenuli u izmjenu premda se očekivalo da bi ova borba mogla čak i do sudačke odluke uzevši u obzir kvalitetu samih boraca, a onda i kvalitetu njihove tehnike u stojci.

Međutim, nakon početnih ispitivanja snaga koje je trajalo otprilike 30 sekundi krenulo se u vatrenu razmjenu od koje je Moicano pao na tlo, a Korejac ga samo završio čime je dobio bonus za „Performance of the Night“.

Sunaslovna borba donijela je pobjedu Randyja Browna nad Bryanom Barberenom. Talentirani borac s Jamajke od samog početka borbe izgledao je sjajno. Uspio se nametnuti i u dvije runde bio je bolji od Berberene što je na kraju dovelo i do završetka tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Inače, riječ je o borcima velter kategorije koji se kreću oko top 15 ili ulaska u top 15 jake divizije, no nikako da ijedan od njih napravi veći proboj.

Ostale tri borbe glavnog programa završile su jednoglasnom sudačkom odlukom pa je tako Andre Ewell savladao Andersona Dos Santosa, Andrea Lee je bila bolja od Montane De La Rose, a Kevin Holland pobijedio je najboljeg talijanskog MMA borca Alessia Di Chirica.

Ustvari, uvodni dio programa je bio i zanimljivijš što se tiče same akcije pa su Dan Ige i Kevin Aguilar pružili spektakularnih 15 minuta, kao i Deron Winn te Eric Spicely. Na koncu su slavili Ige i Winn, koji je ostvario pobjedu u debiju.

Spektakularan nastup odradio je i Jairzinho Rozenstruik koji je ostvario drugi najbrži nokaut u historiji teške kategorije. Njemu je za brutalnu pobjedu protiv Allena Crowdera trebalo samo devet sekundi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije