Nije šala: Žena iz Varaždina upravo je završila peterostruki Ironman i preživjela

Radiosarajevo.ba
Nije šala: Žena iz Varaždina upravo je završila peterostruki Ironman i preživjela
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell / Karla Čović

Takmičenje je počelo prije sedam dana, a Karla Čović utrku je završila nakon 137 sati, 36 minuta i 22 sekunde. Dobro ste pročitali. Ova Varaždinka kompletirala je izazov o kojem će se još dugo pričati.

Čović je savladala peterostruku Ironman distancu nakon što je jutros utrčala u cilj. Bilans je zaista nestvaran. Nakon sedam dana iza nje je ostalo 19 kilometara plivanja, 900 kilometara na biciklu i 211 kilometara trčanja.

Čestitke Karli stižu sa svih strana, a mnogi se pitaju kako je to uopće moguće i šta je potrebno da se tijelo pripremi na ove nadljudske napore. Odgovor zna Karla, a ako možemo reći za druge vrhunske sportaše da nekada nisu sa ove planete, onda isto važi i za Varaždinku Karlu Čović.

Karla je briljirala i prošle godine na trostrukom ultra natjecanju koje se održalo u austrijskom mjestu Roger Bad Blumau kada je osvojila drugo mjesto.

Ukoliko i vi poput Karle želite testirati svoje mogućnosti, onda je takmičenje Green Lake BH Triathlo Cup pravo mjesto za vas. Za tačno mjesec dana, 17. i 18. augusta 2019. godine u Lisičićima kod Konjica, na obalama Jablaničkog jezera, održat će se međunarodni događaj za one koji žele testirati svoje mogućnosti. Ali požurite, ostalo je još malo mjesta za prijavu. Detalje pročitajte OVDJE. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije