Naše Zmajice u prvom kolu igraju protiv Srbije

3
Radiosarajevo.ba
Naše Zmajice u prvom kolu igraju protiv Srbije
Reprezentacija.ba / Ženska odbojkaška reprezentacija BiH

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH danas će debitovati na Evropskom prvenstvu. Naše Zmajice u prvom kolu igraju protiv Srbije, koja je domaćin grupe A smotre najboljih kontinentalnih selekcija.

U istoj grupi su također Azerbejdžan, Rusija, Belgija i Francuska.

“Mislim da smo u jednoj od najtežih grupa. Veoma smo srećne i zadovoljne što smo uspjele da izborimo put na Evropsko prvenstvo. Dat ćemo sve od sebe, pružit ćemo svoj maksimum”, kaže reprezentativka BiH Dajana Bošković.

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Velika gužva na Stupu zbog udesa

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Velika gužva na Stupu zbog udesa

Ona će danas u Beogradu igrati protiv sestre Tijane, koja je najveća uzdanica reprezentacije Srbije.

“Mi smo već igrale u Turskoj, ali ovo je prvi put da BiH igra protiv reprezentacije Srbije. Mislim da ću tu utakmicu da doživim kao i svaku drugu. Istina je da će emocije malo da budu pomiješane, jer je sa suprotne strane moja rođena sestra, ali pokušat ću maksimalno da se fokusiram kao na svakoj utakmici, tako da mislim da mi to neće biti neki problem što igram protiv Tijane“, ističe Dajana Bošković.

Kapiten bh. tima Edina Begić rekla je da je atmosfera među djevojkama odlična, da imaju kvalitet i pozitivnu energiju.

“Grupa nam je jako teška, imaćemo priliku igrati sa reprezentacijama koje su već godinama dominantne na evropskoj sceni, ali mi treba, i imamo volju, da tražimo naše šanse protiv bilo koje reprezentacije”, naglasila je Begić i dodala da se nadaju da će sebe i državu predstaviti u najboljem mogućem svijetlu.

Utakmica Srbija – BiH počinje u 17 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Arena Sport 1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije