BiH s 23 takmičara na Paraolimpijskim igrama u Brazilu

Anadolija
BiH s 23 takmičara na Paraolimpijskim igrama u Brazilu
/ Igor Ignjatović, vođa delegacije (Anadolija)
Igor Ignjatović, potpredsjednik Paraolimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, izabran je na čelo tima koji će predstavljati BiH na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru od 5. do 23. septembra.

Vođa delegacije smatra da takmičari iz BiH imaju velike šanse za uspjeh na ovom takmičenju.

Iz BiH u Brazil na Paraolimpijske igre putuju 23 osobe, reprezentacija u sjedećoj odbojci, te dvoje atletičara Dževad Pandžić i Dženita Klico.

"Imaju velike šanse svi. Svima je poznato da su odbojkaši prvaci svijeta i olimpijski pobjednici od prošle Olimpijade i očekujemo tu visoku poziciju, da ne kažem - zlato. Treniraju, vrijedno rade, radimo i mi u timu koji nismo u smislu takmičara, na usavršavanju i pojednostavljenju odlaska u Brazili, jer je jako skup projekat", izjavio je Igor Igrnjatović.

Prema planu priprema za bh. paraolimpijce, predviđena su tri termina u Međugorju i to od 29. jula do 5. avgusta, od 12. do 19. avgusta i posljednji od 26. avgusta do 2. septembra. 

"Paraolimpijada počinje 5. septembra i traje do 23. septebra u Rio de Janeiru i Sao Paolo. Mi ćemo biti smješteni u Riju, u sportskom selu", rekao je Ignjatović i dodao da je cijeli pojekat vrijedan oko 250.000 eura.

Odlazak bh. takmičara na Paraolimpijadu finansijski je podržao Savjet ministara BiH i institucije BiH, BH telekom, a iako na dosta zahtjeva i dalje nije odgovoreno, Ignjatović očekuje da će imati dovoljno novca da na takmičenje otputuju "svijetla obraza". 

"Idemo u svijet gdje sportisti s invaliditetom imaju potpuno iste uslove izjednačene s validnim, da se tako izrazim, zdravim sportistima. Mi ćemo i u budućnosti raditi na tome", rekao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije