Najuspješnijim bh. triatloncima dodijeljene nagrade za postignute rezultate u 2023. godini

0
FENA
Najuspješnijim bh. triatloncima dodijeljene nagrade za postignute rezultate u 2023. godini
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Uručene nagrade najuspješnijim bh. triatloncima

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Triatlon i pentatlon saveza Bosne i Hercegovine, održanoj danas u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH, dodijeljeni su pehari, medalje i diplome za postignute rezultate u pojedinačnoj muškoj i ženskoj konkurencijii, kao i ekipno u Triatlon ligi BiH za 2023. godinu.

Predsjednik Upravnog odbora Triatlon i pentatlon saveza BiH Mirza Jamaković u izjavi za Fenu kazao je da je na Skupštini razmatrano ono što je učinjeno tokom 2023. godine.

"Savez je osnovan u novembru prošle godine. Tokom 2023. godine radili smo na omasovljanju sporta i promociji saveza. Danas imamo 12 klubova, koji su članovi saveza, imamo više od 150 licenciranih takmičara. Triatlon savez BiH je punopravni član krovnih međunarodnih triatlon organizacija World Thriatlon i Europa Trithtlon, kao i punopravni član Olimpijskog komiteta BiH", kazao je Jamaković.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Naveo je da su na današnjoj Skupštini prisustvovali predstavnici svih klubova, koji su da dali svoje mišljenje i sugestije za buduće aktivnosti.

"Također, rukovodstvo Triatlon saveza BiH predstavilo je plan rada za sljedeću godinu, plan licenciranja, i sve ono što prati rad Triatlon saveza BiH. Nadamo se da će i sljedeća godina biti upješna, da ćemo kontinuirano nastaviti uspješan trend u razvoju triatlon sporta u BiH", kazao je Jamaković.

Uručene nagrade najuspješnijim bh. triatloncima

Najavio je da će i naredne godine biti organizovana Triatlon liga BiH, te da je javni poziv otvoren. Jamaković je pozvao sve klubove i entuzijaste da se registruju u Triatlon savez i prijave za takmičenje.

Na međunarodnoj sceni bh. triatlonci učestvovali su na bojnim takmičenjima, pri čemu se posebno istakao Belmin Godinjak, član Kluba 3G, koji je na ovogodišnjem Europskom prvenstvu osvojio 18. mjesto.

Naši takmičari također su učestvovali na međunarodnim takmičenjima koja nisu priznata od krovnih triatlon i pentatlon organizacija, ali su dosta popularna, kao što su Iron man trke, tako da je Triatlon savez BiH prepoznat od tih organizacija kao krovni savez i licence koje izdaje ravnopravne su sa licencama koje izdaju svi državni savezi u Evropi i svijetu.

Uručene nagrade najuspješnijim bh. triatloncima

Ove godine je Triatlon savez BiH u suradnji s Europskom i Svjetskom triatlon organizacijama organizovao seminar za trenere i tehničko osoblje na kojem je izvršena obuka i licenciranje devet bh. trenera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije