BiH / Najava 1. kolo Quickie dječije atletske lige

16. 04. 2019. u 17:36:00 Promotivni tekst

Shares: 1

Dragi roditelji, treneri, nastavnici, djevojčice i dječaci učesnici Quickie dječije atletske lige,

Piše: Asmir Hadžić

Približio nam se početak prvog kola Quickie dječije atletske lige. Ove godine Quickie dječija atletska liga je zabilježila rekordan broj prijava i za očekivati je zanimljivu sezonu, punu zabave, igre i takmičenja.

VAŽNE UPUTE U VEZI 1. KOLA

- Datum i lokacija: 20.04.2019. (subota) Centar Safet Zajko

- Oprema i način presvlačenja: Djeca dolaze obučena u opremi u kojoj će se takmičiti. Sportske tene, trenerka, šorc, majica kratki rukav ili dugi rukav, ovisno od vremenskih uslova i od individualne želje. Jedino pravilo koje se mora poštivati jeste da sva djeca moraju biti obučena u oficijelnu majicu Quickie dječije atletske lige, koju mogu obući samu ili preko neke druge majice ukoliko bude hladno.

MAJICA SE ČUVA DO KRAJA QUICKIE DJEČIJE ATLETSKE LIGE I U ISTOJ SE NASTUPA SVIH PET KOLA I NA FINALNOM TAKMIČENJU.

- Obavezan dolazak djece, prijava i preuzimanje majice: U periodu od 8.20h do 8.50h bit će instalirano četiri štanda za svaku kategoriju po jedan (Žuti 2014/13, Crveni 2012/11, Bijeli 2010/09 i Narandžasti 2008/07) na tim štandovima oni koji dovode djecu treba da prijave dijete, preuzmu majicu, obuku djetetu majicu i dijete predaju službenoj osobi koja će stajati na ulazu na atletsku stazu. Molimo roditelje da provjere u koju kategoriju/boju njihovo dijete pripada.

- Šta roditelji ne smiju: Roditelji i svi gledaoci ne smiju ulaziti na atletsku stazu. Ko dovede dijete ima obaveze i nadležnosti za dijete sve do trenutka predaje djeteta službenoj osobi, to jeste ove prethodne tri teze koje smo naveli, i sve od tog trenutka, pa do kraja kola za isto dijete preuzimaju odgovornost organizatori.

- Početak: Manifestacija počinje u 9.00h. SVI KOJI BUDU ZAKASNILI NEĆE MOĆI PRISTUPITI TAKMIČENJU NA OVOM KOLU. VRLO JE BITNO DA SE DOĐE NA VRIJEME ZBOG ORGANIZACIONIH RAZLOGA, JER JE U PITANJU VELIKI BROJ MALE DJECE S KOJIMA JE IZUZETNO TEŠKO SPROVESTI OVU VRSTU ORGANIZACIJE, TE VAS ZATO MOLIMO DA BUDETE TAČNI!!!


- Takmičarski program: discipline su za Žutu i Crvenu kategoriju Sprint 50m i bacanje girje 500gr, dok je za Bijelu i Narandžastu kategoriju 60m prepone i Vezani sunožni skokovi u dalj iz mjesta. Napominjemo da svi trče u tenama, te da sprinterice nisu dozvoljene.

- Završetak: Planirano je da se završi do 10.45h kada će djeci biti podjeljeni slatkiši našeg sponzora QUICKIE-a, nakon čega će uslijediti grupno fotografisanje i snimanje od strane oficijelnog fotografa i snimatelja Lige. Sve fotografije i video će biti dostupni u dogledno vrijeme nakon završetka kola, odmah nakon obrade slika i izrade videa.


- Preuzimanje djece: Organizatori planiranom procedurom predaju djecu roditeljima izvan atletske staze, i opet napominjemo da ni u ovom trenutku roditelji ne smiju ulaziti na atletsku stazu!

Molimo Vas da se pridržavate gore navedenih uputa, te da nam na taj način pomognete u sprovođenju ovog divnog projekta, u kojem će sigurno svi uživati.

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinjeli da ovaj projekat postane ovako popularan, i molimo ih da nastave sa istim aktivnostima, jer sad je pred nama period realizacije istog.

Otkrij svoj talent - Budi atleta ba

NEMA KOMENTARA