Mirza Pramenković očekuje medalju na SP u Dablinu

Fena
Mirza Pramenković očekuje medalju na SP u Dablinu
Mladi bosanskohercegovački borac Mirza Pramenković naredne sedmice putuje u Dublin, u kojem će kao naš jedini predstavnik, od 27. augusta do 3. septembram učestovati na Svjetskom (WAKO) juniorskom prvenstvu u kik boksu.

Uoči odlaska u Irsku mladi i perspektivni sportista, zajedno sa trenerom Kerimom Vranešićem održao je pres-konferenciji na kojoj je govorio o pripremama i očekivanjima na ovom prvenstvu, a koje će biti njegov najvažniji nastup u dosadašnjoj kratkoj, ali uspješnoj sportskoj karijeri.

"Tokom dvoipomjesečnih priprema obavio sam najteže i najzahtjevnije treninge i spremno odlazim u Dablin. Svjetsko prvenstvo je jedna nova dimenzija, poseban izazov u mojoj karijeri. Konkurencija će biti mnogobrojna i jaka, svi supranici dolaze maksimalno spremni. Očekujem medalju, ali se ništa ne može obećati. Ono što mogu obećati je da ću dati i više od svojih mogućnosti. Nadam se zlatnoj medalji", kazao je Pramenković.

Trener Kerim Vranešić je zadovoljan zalaganjem Pramenkovića tokom priprema i također očekuje dobar rezultat.

"Iza nas su naporni treninzi na kojim je Mirza davao maksimum. Jasno se vidjelo da ima cilj da na SP našoj državi donese zlatno odličje. Smatram da je i više nego spreman da odoli svim izazovima koji ga čekaju u Dablinu", kazao je Vranešić.

Osamneseogodišnji borac u karijeri je osvojio 10-ak zlatnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima i turnirima, dvostruki je prvak BiH, a posljednji veliki uspjeh ostvario je na Balkanskom prvenstvu na kojem je osvojio drugu titulu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije