Migrant iz Irana (27) preko Sarajeva stigao do Njemačke i titule europskog šampiona

0
Radiosarajevo.ba
Migrant iz Irana (27) preko Sarajeva stigao do Njemačke i titule europskog šampiona
Foto: Facebook / Karoo Mahmoud Giyahi u KBS Gazija

Iranac Karoo Mahmoud Giyahi (27) nekoliko godina živio je u Sarajevu, a nedavno je u Njemačkoj postao europski prvak u kik-boksu.

Tim povodom oglasili su se na Facebook stranici Kluba borilačkih sportova Gazija iz Sarajeva u kojem je Karoo Mahmoud trenirao po dolasku u Bosnu i Hercegovinu iz Irana. 

Životni put je Karoo Mahmouda doveo u našu zemlju, gdje je nastavio živjeti svoje sportske snove. O njegovom životu mogao bi se snimiti film ili serija.

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Vrijedi naglasiti, da je Karoo Mahmoud još kao mališan maštao je da jednog dana postane svjetski šampion u borilačkim sportovima. Sada je ostvario svoje snove u - Njemačkoj.

Saopćenje objavljeno na Facebook stranici Kluba borilačkih sportova Gazija prenosimo u cijelosti:

"Najhrabriji čovjek koji je kročio u ring na ovim prostorima.

Šampion Evrope u organizaciji “WFMC Open European Championships“ Karoo Giahi naš prijatelj i brat. I ako je njegov put migracije odveo do Evrope (Njemačka) nije zaboravio nas kao svoj put prema uspjehu. Na svom meču za pojas evropskog prvaka je izašao sa znakom našeg kluba i nakon meče se zahvalio i našem kolektivu za uspjeh koji je postigao.

Zaista svaki trud koji pokažeš prema nekome i taj pokaže svoj obraz i karakter dobiješ volju i snagu da i dalje daš više i bolje sebe i svoj trud društvu i pojedincu. Karo je veliki čovjek, veliki borac i svijet će tek da čuje za ovoga momka", naveli su u KBS Gazija iz Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije