Michael Phelps će nositi zastavu SAD-a na otvorenju olimpijskih igara

Anadolija
Michael Phelps će nositi zastavu SAD-a na otvorenju olimpijskih igara
Michael Phelps, najtrofejniji sportista u istoriji olimpijskih igara, nosiće zastavu Sjedinjenih Američkih Država na ceremoniji otvorenja igara u Rio de Janeiru, koja će se održati 5. augusta.

Phelps je izabran glasanjem koje su obavili članovi olimpijskog tima SAD-a, a odluka je objavljena danas. Phelps je bio logičan izbor jer će nastupiti na svojim petim olimpijskim igrama. Do sada je osvojio 18 zlatnih medalja, a ukupno 22, daleko više od bilo kojeg sportiste na Olimpijadama.

Na posljednje tri Olimpijade sjajni plivač je preskočio ceremonije otvorenja kako bi potpuno odmoran dočekao veoma naporu kvalifikacionu trku na 400 metara mješovito, koja se tradicionalno održava dan nakon otvorenja igara.

S obzirom da ova disciplina nije više u njegovom programu, Phelps je u mogućnosti da u petak uvečer po lokalnom, a u subotu rano ujutru po srednjoevropskom vremenu nosi zastavu SAD-a na Maracani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije