Tyson se vratio nakon 15 godina: Meč velikana završen bez pobjednika

Radiosarajevo.ba
Tyson se vratio nakon 15 godina: Meč velikana završen bez pobjednika
Foto: Printscreen / Meč velikana

Meč velikana u Las Vegasu - Mike Tyson vratio se se boksu nakon 15 godina protiv bokserskog anarhiste Roya Jonesa Jr.

Na kraju nakon osam skraćenih rundi, pobjednika nije bilo..., piše sportnet.hr

Modificirana pravila, veće rukavice, skraćene runde uz najvažniji faktor godina, ipak su spriječili eksploziju kakvu su i jedan i drugi pružali na vrhuncu karijere.

Kod obojice se vidjela enormna želja, posebno kod Tysona, a na kraju nakon osam rundi po dvije minute meč je proglašen bez pobjednika.

Bilo je riječ je o ekshibicijskom meču s osam rundi po dvije minute, ali mnoge su uoči borbe šokirala pravila: nije dopušten nokaut i čim se pojavi krv na nekome od boraca, borba se prekida.

Mikeu Tysonu je ovo bio mu prvi meč nakon 2005. godine kada je izgubio od Kevina McBridea.

Tyson je ovaj meč shvatio dosta ozbiljno pa je imao pripreme baš kao prije tridesetak godina kada je dominirao u teškoj kategoriji. 

Objavljivao je na Instagramu svoje treninge, a sve je oduševio nevjerovatnom transformacijom. 

Za razliku od Tysona koji se posljednji put borio 2005. godine kada je izgubio od Kevina McBridea, tri godine mlađi Jones je itekako aktivan u ringu.

U karijeri ima 66 pobjeda i samo devet poraza, prvi put se borio 1989. godine, a posljednji put 2018. godine. U posljednjih pet godina imao je čak osam borbi i to je nešto što bi moglo utjecati na ishod meča.

NBA velikan kao pravi boksački početnik

U predborbi Mikea Tysona i Roya Jonesa Juniora bokserski debi imao je NBA velikan Nate Robinson, no teško je poražen protiv  YouTubera Jakea Paula.

Robinson je bio potpuno podređen u ovoj borbi, vidjelo se da mu je bokerska tehnika jako loša, samo je tražio klinč i pokušavao ne primiti udarac, ali od završnice prve runde sve je krenulo krivim smjerom za njega, piše sportnet.hr

50 sekundi prije kraja prve runde primio je težak udarac odmah iza uha i završio u nokdaunu, nekako se uspio oporaviti i nastaviti borbu te preživjeti rundu.

U drugu rundu ušao je nešto neopreznije nego u prvu, i dalje je tražio klinč, ali se i više otvarao što je Paul rutinski iskoristio i 1:53 prije ktaja runde ponovno ga je poslao na pod.

Nakon odbrojavanja Robinson je nastavio, ali samo nakratko, Paul je još jednom sjajno pogodio i Robinson je u padu već zaspao.

Težak nokaut i težak poraz za bivšeg profesionalnog košarkaša koji se potvrdio kao pravi boksački početnik. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije