Sto miliona dolara više od Ronalda: Mayweather je najplaćeniji sportista decenije

Radiosarajevo.ba
Sto miliona dolara više od Ronalda: Mayweather je najplaćeniji sportista decenije
Foto: Instagram / Floyd Mayweather

Floyd Mayweather je najplaćeniji sportista decenije. Bivši profesionalni bokser zaradio je 915 miliona dolara u posljednji deset godina, a ako se to uporedi sa prvim poslije njega je Cristiano Ronaldo koji je zaradio 115 miliona manje.

Njegovo bogatsvo nije stiglo kroz sponzorske ugovore ili preko njegovog tima, kako većina sportista danas zarađuje velike iznose. On je umjestu toga sve svoje borne sam organizovao i promovisao ih kroz Mayweather Promotions agencije.

Radeći stvari na svoj način devinitivno se ovom 42-godišnjem sportisti isplatilo. On se odlučio penzionisati 2015. godine kao nepobijeđeni šampion. Ali šampion nije bio spreman da objesi rukavice o klin, pa je 2017. godine imao borbu protiv Conor McGregora.

On je samo za ovaj meč dobio isplatu od 500 miliona dolara, što je najveća isplata u historiji sporta za jednu noć prema Forbsovom izvještaju.

 Nakon što je savladao McGregora, Mayweather se ponovo povukao sa savršenim rekordom od 50 pobjeda, bez ijednog poraza. 

Ali kako stvari stoje to nije njegova konačna penzija, on je najavio da se vraća u ring 2020. godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije