Max Verstappen nastavlja dominirati: Nizozemac šesti put zaredom prvi

0
Radiosarajevo.ba
Max Verstappen nastavlja dominirati: Nizozemac šesti put zaredom prvi
Foto: Twitter / Max Verstappen pobjednik na Velikoj nagradi Britanije

Vozač Red Bulla Max Verstappen stigao je i do pobjede na Velikoj nagradi Britanije, 10. utrci ovogodišnjeg prvenstva Formule 1.

Za Nizozemca je Silverstone bila šesta pobjeda zaredom, osma ove sezone, a ukupno 43. u karijeri. Branitelj naslova nastavio je tako pobjednički niz svoje momčadi u kojemu su on i Sergio Perez slavili u posljednjih 11 utrka, izjednačivši rekord McLarena iz 1988. godine, kada su takav niz ostvarili legendarni Ayrton Senna i Alain Prost.

"Jedanaest zaredom. To je prilično ludo", rekao je Verstappen preko timskog radija.

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Do postolja su stigli i "domaći dečki", Lando Norris (McLaren) je završio drugi dok je Lewis Hamilton (Mercedes) stigao treći do cilja.

Formula 1 ovog vikenda u Barceloni, poznata satnica trke

Formula 1 ovog vikenda u Barceloni, poznata satnica trke

U McLarenu mogu biti itekako zadovoljni utrkom jer je njihov drugi vozač Oscar Piastri osvojio četvrto mjesto što je do sada najbolji plasman novaka u F1, piše jutarnji.hr.

"Samo želim reći veliko hvala cijelom timu, napravili su nevjerojatan posao. Stavili su me na tvrde gume iako sam želio meke, osjećam da je to imalo više smisla, ali na kraju nije ni bitno, imali smo odličan dan, Oscar (Piastri) je također zaslužio biti na podiju, ali i ovo je odličan rezultat. Napravio sam što sam mogao, priveo sam Maxu borbu koliko sam mogao" rekao je Norris nakon utrke.

Bio je to prvi put da su dva britanska vozača stala na podij Formule 1 u Silverstoneu od 1999.

"Startati sedmi i doći treći je veliki posao. Veliko hvala mom timu", poručio je Hamilton.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije