Mađar Manhercz uništio Barakude: Hrvatska ostala bez polufinala

0
Radiosarajevo.ba
Mađar Manhercz uništio Barakude: Hrvatska ostala bez polufinala
Foto: EPA-EFE / Hrvatska ostala bez polufinala

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale olimpijskog turnira u Tokiju, u četvrtfinalu je bolja bila Mađarska sa 15-11 (2-3, 5-2, 4-3, 4-3).

Hrvatski vaterpolisti tako neće nastaviti niz osvajanja olimpijskih odličja nakon zlata u Londonu 2012. i srebra u Rio de Janeiru 2016.

Luka Bukić postigao je četiri pogotka zua Hrvatsku, Paulo Obradović je dodao dva, dok je u sastavu Mađarske Krisztian Manhercz sa sedam pogodaka iz osam udaraca.

Tri pogotka zaostatka u samo jednoj četvrtini vrlo se teško stižu, pa se to nije dogodilo niti u ovoj utakmici. Štoviše, Mađari su povećali prednost i na četiri razlike te na kraju mirno priveli dvoboj kraju.

Mađarska će tako u polufinalu igrati protiv Grčke koja je ranije u srijedu u četvrtfinalu svladala Crnu Goru sa 10-4, dok će Hrvatska u petak od 7 sati igrati protiv Crne Gore u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta.

Drugi polufinalni par čine Srbija i Španija, Srbija je sa 10-6 svladala Italiju, a Španija sa 12-8 SAD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije