Tako se podržava sport: Crna Gora daje doživotne naknade bronzanim vaterpolistima

Anadolija
Tako se podržava sport: Crna Gora daje doživotne naknade bronzanim vaterpolistima

Vlada Crne Gore je dodjelila po 15 hiljada eura premiječlanovima veterpolo reprezentacije te zemlje koji su osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

Vlada je na današnjoj sjednici izdvojila 202.500 eura iz budžetske rezerve za premije vaterpolistima.

"Crna Gora je postala vodeća država u regionu kada su u pitanju novčane nagrade za naše sportiste. Novina je da se prvi put premije isplaćuju direktno sportistima. Naši vaterpolisti su ovim rezultatom stekli status sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom i sa navršenih 35 godina dobijaće doživotnu mjesečnu naknadu", naveli su iz Vlade.

Ističe se da tim primjerom Vlada i Ministarstvo sporta i mladih daju podsticaj crnogorskim sportistima da nastave u kontinuitetu da promovišu crnogorski sport širom Evrope i svijeta na najbolji mogući način.

Nagrađeni reprezentativci su Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović kao i selektor Vladimir Gojković.

E viva Montenegro: Ludnica u Podgorici na dočeku bronzanih vaterpolista

Na upravo završenom Europskom prvenstvu u Budimpešti, vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je bronzanu medalju. Crnogorci su u meču za treće mjesto pobijedili Hrvatsku 10:9, iako su sredinom utakmice bili u zaostatku čak četiri gola (4:8). Tako su popularne "Ajkule" stigle do prve bronzu na europsakim prvenstvima nakon što su od stjecanja nezavisnosti (2006) do danas osvojile jednu zlatnu i dvije srebrene medalje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije