! / Takmičar bosanskog porijekla ne smije u Olimpijsko selo: Ima teške optužbe 3 žene

23. 07. 2021. u 20:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 20

Samo nekoliko sati prije početka Olimpijskih igara u Tokiju američkom predstavniku u mačevanju bosanskog porijekla Alenu Hadžiću odbijena je žalba da se preseli u Olimpijsko selo.

Nakon što se u maju kvalificirao na Olimpijadu u tokiju, Hadžića su tri žene optužile za sekusualno uznemiravanje između 2013. i 2015. godine.

Istraga je još u toku, a premda je Hadžiću dozvoljen odlazak u Tokio, u Američkom mačevalačkom savezu su odlučili da će biti smješten u hotelu 30 minuta udaljenom od Olimpijskog sela, daleko od ostalih sportista.

Alen Hadžić, uspješni sportista koji je rođen u New Yorku, ali je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Goražda, ostvario je još jedan veliki uspjeh, možda najveći - plasirao se na Olimpijske igre u Tokiju!

Alen Hadžić - undefined

Foto: Twitter: Alen Hadžić

Alen je pobijedio na Kupu Sjeverne Amerike u mačevanju i kvalifikovao se za Olimpijske igre u Tokiju!

Alen ima 30 godine i bavi se mačevanjem i sada je na putu velikog uspjeha.

Zanimljivo, kao i svi mališani Alen je u početku trenirao nogomet. No, na nagovor prijatelja iz srednje škole sa 14 godina je počeo trenirati mačevanje.

U toku srednje škole bio je dva puta državni prvak New Jerseya i kapiten Varsity tima.

Nakon srednje škole primljen je u jedan od najboljih koledža u SAD, Columbia University u New Yorku, gdje je studirao Biznis i Finansijsku Ekonomiju.

Diplomirao je s najvećim priznanjima i bio je na listi istaknutih studenata zbog prosjeka 3.7 (od mogućih 4).


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA