Alen Hadžić izborio plasman na Olimpijske igre u Tokio

0
Radiosarajevo.ba
Alen Hadžić izborio plasman na Olimpijske igre u Tokio
Foto: Twitter / Alen Hadžić

Alen Hadžić, uspješni sportista koji je rođen u New Yorku, ali je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Goražda, ostvario je još jedan veliki uspjeh, možda najveći - plasirao se na Olimpijske igre u Tokiju!

Alen je pobijedio na Kupu Sjeverne Amerike u mačevanju i kvalifikovao se za Olimpijske igre u Tokiju!

Alen ima 30 godine i bavi se mačevanjem i sada je na putu velikog uspjeha.

Zanimljivo, kao i svi mališani Alen je u početku trenirao nogomet. No, na nagovor prijatelja iz srednje škole sa 14 godina je počeo trenirati mačevanje.

U toku srednje škole bio je dva puta državni prvak New Jerseya i kapiten Varsity tima.

Nakon srednje škole primljen je u jedan od najboljih koledža u SAD, Columbia University u New Yorku, gdje je studirao Biznis i Finansijsku Ekonomiju.

Diplomirao je s najvećim priznanjima i bio je na listi istaknutih studenata zbog prosjeka 3.7 (od mogućih 4).

Alen Hadžić - undefined

Foto: Twitter: Alen Hadžić

Uporedo s koledžom, Alen je nizao uspjehe u mačevanju. Nakon niza osvajanja titula u Americi, gdje je u finalima pobijeđivao rivale bez problema, ove sedmice stigla je najveća nagrada - plasman na Olimpijske igre u Tokio, što je ostvarenje njegovog najvećeg sna. 

Naglasimo i to, Alenovi roditelji otišli su u Ameriku 1990., godinu dana prije njegovog rođenja.

Oba roditelja su doktorirali u Americi, Admir je ljekar, anesteziolog, a Gorica profesor francuske književnosti i latinskog.

Oboje su ljubav prema svom gradu i njegovim ljudima u Goraždu, prenijeli na Alena koji redovno posjećuje Grad na Drini i savršeno govori i piše bosanski jezik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije