Ma, bravo Zmajice: Aleksandra Samardžić Univerzitska Prvakinja Evrope

0
Radiosarajevo.ba
Ma, bravo Zmajice: Aleksandra Samardžić Univerzitska Prvakinja Evrope
Foto: Džudo savez BiH / Aleksandra Samardžić Univerzitska Prvakinja Evrope

Aleksandra Samardžić judo reprezentativka BIH i predstavnica Univerziteta u Sarajevu, osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju na Europskom Univerzitetskom Judo Prvenstvu u okviru Europskog Univerzitetskog Combat Prvenstva, koje se održava u Zagrebu 21.-23.07.2023. godine.

Aleksandra je nastupila u kategoriji do 70kg, ostvarila je 4 pobjede nad predstavnicama Ukrajine - Rytska Mariia, Rumunije - Severin Olgu, Ukrajine - Tsimko Olga, dok je u finalnom meču pobijedila predstavnicu Njemačke Redig Mareike i postala Univerzitetska prvakinja Evrope. 

Aleksandra Samardžić je inače na Masteru studija Fakulteta Političkih Nauka Univerziteta u Sarajevu.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Danas je nastupio i Domagoj Marić koji je predstavljao Sveučilište u Mostaru i osvojio 5. mjesto, Mustafa Hebib ostvario je dvije pobjede i jedan poraz, Toni Miletić jednu pobjedu i jedan poraz, Domagoj Pušić jednu pobjedu i dva poraza i Božidar Vučurević jedan poraz, naši momci su dostojanstveno predstavljali svoje Univerzitete i boje Bosne i Hercegovine. 

Podsjetimo se da je jučer Anđela Samardžić osvojila srebrenu medalju, a Mila Petrović 5. mjesto. 

Uz naše sportiste bili su i treneri Karim Hebib i Mitar Mrdić, kao i prof. Branislav Crnogorac koji je na ovom prestižnom Europskom Univerzitetskom Prvenstvu obnašao funkciju Potpredsjednika tehničke komisije EUSA. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije