Ma, bravo: Azra Dedić osvojila još jednu zlatnu medalju

0
Radiosarajevo.ba
Ma, bravo: Azra Dedić osvojila još jednu zlatnu medalju
Fena / Azra Dedić

Bišćanka Azra Dedić osvojila je zlatno odličje na Otvorenom prvenstvu Slovenije u inkluzivnom judou.

Članica Judo kluba "Una" najviše mjesto na pobjedničkom postolju zaslužila je s dvije pobjede protiv predstavnica Slovenije.

"Ponosni smo što je naša Azra nastavila niz izvanrednih nastupa na međunarodnim natjecanjima. Izuzetno značajan rezultat jer se radi o Otvorenom prvenstvu Slovenije u inkluzivnom judou, koje je prvi put u potpunosti organizirao Judo savez Slovenije. Za nas je već priznanje bilo i to što smo dobili poziv organizatora, a nismo sumnjali da će Azra Dedić još jednom pokazati rezultate vrijednog rada i napornog treniranja", kazao je trener Judo kluba "Una" Fikret Bečić.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Nakon što je trijumfovala na nekoliko međunarodnih turnira u Italiji te bila među najboljima na Evropskom šampionatu u Njemačkoj, Azra Dedić je u Murskoj Soboti dodala još jedno postignuće u inkluzivnom judou.

"Presretna sam zbog još jedne pobjede na međunarodnom takmičenju i još jedne medalje, koju sam donijela u svoj Bihać. Najveću zahvalnost dugujem svojim roditeljima i naravno trenerima i prijateljima u Judo klubu Una, bez kojih se ništa od ovoga ne bi desilo", rekla je Azra Dedić.

Ostali mladi članovi bihaćkog kluba prethodnog su vikenda nastupili na međunarodnom božićno - novogodišnjem turniru "Vitez Open 2021", na kojem su osvojili 12 medalja.

Posebno se istakao Anes Šomić, zasluživši zlatno odličje u konkurenciji mlađih kadeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije