Sarajevo / Kurić: Azra Dedić treba biti primjer i uzor drugima

24. 10. 2019. u 17:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 492

Djevojku koja je na Evropskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju u džudu Azru Dedić primio je danas ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić.

„Super se osjećam i presretna sam što sam imala priliku da upoznam ministra, za kojeg sam čula da je izuzetan glumac, umjetnik i humanista“, rekla je Dedić.

Istakla je kako joj nije bilo nimalo lako proći sve izazove koji su bili pred njom, ali je uspjela ‘probiti led’ i osvojiti zlato. Njen svjetski uzor je Larisa Cerić.

„Nemoguće je opisati taj osjećaj dok stojite na tronu. Trenirala sam naporno cijelo vrijeme prije takmičenja, tako da sam pomalo i umorna. Morala sam da u jutarnjim satima trčim sa trenerom i radim svakodnevno. Roditelji, brat, prijatelji i trener su mi bili najveća podrška cijelo vrijeme. Ovom prilikom, želim potcrtati svima da nikad ne odustaju od onog čime se bave i da svako ko želi može postići uspjeh“, rekla je Dedić.

Po riječima njenih roditelja, ministar Kurić je među prvima čestitao Azri na njenom uspjehu.

„Azra ti si uzor i primjer svima. Hvala ti što si zlatnu medalju donijela u Bosnu i Hercegovinu i time učinila ponosnim sve nas koji volimo našu državu i pratimo sport. Tvoj uspjeh je rezultat tvog rada koji traje punih petnaest godina, a samo ti znaš koliko je truda i odricanja trebalo da to postigneš“, naglasio je ministar Kurić, te dodao da će Ministarstvo nagraditi njen uspjeh i podržati njen rad.

Na kraju prijema  predsjednik Judo saveza BiH Branislav Crnogorac je kazao kako bez podrške Ministarstva kulture i sporta KS džudisti ne bi mogli učestvovati ni na jednom takmičenju, a samim time ni postizati ovako značajne uspjehe.

Dvadesetpetogodišnja Azra Dedić je članica Judo kluba ”Una“  i prva osoba s Down sindromom u BiH koja je stekla majstorsko zvanje u bilo kojoj kategoriji, saopćeno je iz Pres-službe Kantona Sarajevo. 

 

NEMA KOMENTARA