London spreman za Svjetsko prvenstvo: Tuka, Pezer i Alić brane boje BiH

Anadolija
London spreman za Svjetsko prvenstvo: Tuka, Pezer i Alić brane boje BiH
Foto: Anadolija / Rusima zatvorena još jedna vrata / Ilustracija
U toku su posljednje pripreme na Olimpijskom stadionu u Londonu na kojem će se održati predstojeće Svjetsko atletsko prvenstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

Olimpijski park kraljice Elizabethe u Londonu domaćin je 16. Svjetskog atletskog prvenstva koje će se održati od 4. do 13. augusta ove godine.

Redari vrše posljednje pripreme borilišta na kojima će u narednim danima atletičari odmjeriti snage, a karijeru završiti najbrži čovjek i najbolji atletičar 21. stoljeća Jamajčanin Usain Bolt.

U Londonu će se posljednji put na stazi pojaviti i britanski kralj dugih pruga Mo Farah. Ovaj peterostruki svjetski prvak i četverostruki olimpijski pobjednik probat će ponovo osvojiti titule i na 5 i na 10 kilometara.

Ljubitelji atletike u regiji od takmičenja u Londonu ponajviše očekuju od hrvatske bacačice diska Sandre Perković i srbijanske troskokašice Ivane Španović.

Obraz bosanskohercegovačke atletike branit će njena tri najbolja atletičara Amel Tuka u utrci na 800 metara i bacači kugle Mesud Pezer i Hamza Alić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije