Ljeto u BiH: U Mostaru i Banjoj Luci kamp za mlade skakače, pogledajte skokove novih snaga

0
Radiosarajevo.ba
Ljeto u BiH: U Mostaru i Banjoj Luci kamp za mlade skakače, pogledajte skokove novih snaga
Foto: Privatni album / U Mostaru i Banjoj Luci kamp za mlade skakače

Petorica šampiona u visinskim skokovima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore organizatori su velikog trening kampa za mlade skakače u Banjoj Luci i Mostaru. Riječ je o Igoru Arseniću iz Banja Luke, Lorensu Listi iz Mostara, Dini Bajriću iz Sarajeva, te Evaldu Krnjiću iz Crne Gore i Ivici Domanoviću iz Srbije, koji od utorka obučavaju mlade skakače, prvo u Banjoj Luci, a od jučer i u Mostaru.

"Kamp smo pokrenuli jer je u padu interesovanje mladih za skokove. Takmičenja su počela gubiti smisao jer uglavnom skaču stariji skakači, podmlatka nema i mi smo željeli nešto da uradimo za budućnost skokova u regiji", kaže inicijator ideje Igor Arsenić.

On je inače zbog ovoga u svom gradu osnovao klub koji okuplja mlade skakače.

Edin Subašić: Pokušaj "mirnog" likvidiranja države Bosne i Hercegovine

Edin Subašić: Pokušaj "mirnog" likvidiranja države Bosne i Hercegovine

"Kad sam došao na ideju o kampu prvo sam nazvao Lorensa kojem se ona svidjela i koji je odmah postao dio projekta. Danas smo u Mostaru, imali smo dva treninga na skakaonici Duradžik, a tu ostajemo do nedjelje. Ima nas oko 30, od toga su sve mladi skakači uz nas četvoricu starijih. Svaki dan treniramo i lijepo se družimo", dodaje Arsenić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije