Lista najskupljih sportskih klubova: Iznenadit ćete se ko je na prvom mjestu

Radiosarajevo.ba
Lista najskupljih sportskih klubova: Iznenadit ćete se ko je na prvom mjestu
Foto: EPA-EFE / Veliki problemi za Real i Barcelonu: Odgađa se El Clasico?

Američki magazin Forbes objavio je listu najvrijednijih sportskih klubova na svijetu i na prvom mjestu nalazi se ekipe iz američkog NFL-a, tačnije Dallas Cowboysi čija je vrijednost pet milijardi dolara.

Cowboysi su četvrtu godinu u nizu na prvom mjestu, a u odnosu na 2016. njihova vrijednost je porasla za milijardu dolara.

Na drugoj poziciji je baseball momčad New York Yankees koja je „teška“ 4,6 milijardi dolara, dok je treći španski nogometni velikan Real Madrid koji je procijenjen na 4,24 milijarde dolara.

U top 5 nalazi i Barcelona koja je 200 milina dolara manje vrijedna od Kraljevskog kluba, a na petom mjestu je još jedan klub iz New Yorka, Knicksi vrijedni 4 milijarde dolara.

Engleski nogometni velikan Manchester United je pao s drugog na šesto mjesto i sadašnja vrijednost Crvenih đavola je 3.8 milijarde dolara. Slijede New England Patriots (NFL – 3,8), Los Angeles Lakers (NBA – 3,7), Golden State Warriors (NBA – 3,5) i New York Giants (NFL – 3,3)...

U top 50 dominiraju klubovi iz NFL-a (26), na drugom mjestu su baseball klubovi (9), među 50 najbogatijih je i osam nogometnih klubova, te sedam iz NBA lige, javlja Hina.

Trenutačno u svijetu postoje 52 kluba u svim sportovima koji su vrijedni najmanje dvije milijarde dolara, dok je to prije sedam godina bio jedino Manchester United.

Najvrijedniji sportski klubovi na svijetu

1. Dallas Cowboys (NFL - 5 milijardi dolara)
2. New York Yankees (MLB - 4.6)
3. Real Madrid (nogomet - 4.24)
4. Barcelona (nogomet - 4.02)
5. New York Knicks (NBA - 4)
6. Manchester United (nogomet - 3.81)
7. New England Patriots (NFL - 3.8)
8. Los Angeles Lakers (NBA - 3.7)
9. Golden State Warriors (NBA - 3.5)
10. New York Giants (NFL - 3.3)
10. Los Angeles Dodgers (MLB - 3.3)
12. Boston Red Sox (MLB. 3.2)
12. Los Angeles Rams (NFL - 3.2)
14. Washington Redskins (NFL - 3.1
14. Chicago Cubs (MLB - 3.1)...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije