Lejla Tanović osvojila treće mjesto u Španiji

Radiosarajevo.ba
Lejla Tanović osvojila treće mjesto u Španiji
Foto: Privatni album / Lejla Tanović osvojila treće mjesto u Španiji

Najuspješnija bh. biciklistkinja Lejla Tanović takmičarka profesionalnog Brujula Bike Racing Teama je osvojila treće mjesto na etapnoj timskoj utrci Costa Blanca u Španiji. 

Takmičari na utrci su nastupali u paru te razlika između njih tokom utrke nije smjela biti veća od dvije minute. Tanović je nastupala zajedno sa Rocio Del Alba Garcia takmičarkom profesionalnog BH Templo team-a i reprezentativkom Španije.

Utrka je kvalificirana kao UCI S2 te su takmičari prikupljali bodove za svjetsku rang listu i Olimpijsku normu. Osvajanjem trećeg mjesta na predstižnoj utrci Lejla je prikupila 60 UCI bodova na otvaranju sezone te pokazala dobru formu.

Prva etapa vožena je u Finestratu a par Tanović i Garcia pokazale su vožnjom da posjeduju kapacitet za osvajanje podija, međutim nakon greške u drugoj etapi radi promašivanja staze bodovano im je vrijeme najsporije ekipe te su zauzimale četvrto mjesto u generalnom plasmanu.

Ipak veoma jakom vožnjom u trećoj najtežoj etapi gdje su osvojile drugo mjesto zaostatak za trećim mjestom u generalnom plasmanu iznosio je pedeset sekundi prije starta posljednje etape. Četvrtu etapu Lejla i Garcia su završile na trećem mjestu te su nadoknadili zaostatak i također osvojile treće mjesto u generalnom poretku.

"Bila su ovo veoma teška četri dana utrkivanja ali i najbolji start sezone u mojoj karijeri, više sam nego zadovoljna trećim mjestom i osvajanjem 60 UCI bodova. Rocio i ja smo se slagale veoma dobro te smo imale sjajnu komunikaciju što je zasigurno jedan od razlog ovog rezultata. Ipak najviše me raduje forma koja je na izuzetno visokom nivou za ovo doba godine. Sada se vraćam na trening kamp i nastavljam sa pripremama za glavni dio sezone kao i za naredne utrke”, rekla je Lejla Tanović.

Naredni izazov za našu takmičarku je najjača kategorija UCI HC u Banyolesu u Španiji krajem februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije