Legendarni Garry Kasparov se prisjetio nastupa za Bosnu: 'To je bila čast'

0
Radiosarajevo.ba
Legendarni Garry Kasparov se prisjetio nastupa za Bosnu: 'To je bila čast'
Foto: EPA - EFE / Garry Kasparov

Bh. turistički vodič Afan Abazović na društvenim mrežama prisjetio se nastupa Garryja Kasparova za Šahovski klub Bosna, a slavni šahist mu je odgovorio.

"Garry Kasparov, uzastopni svjetski prvak u šahu od 1984. do 2005. (255 mjeseci), nastupao je kao član Šahovskog kluba Bosna iz Sarajeva, predvodeći ga na putu ka tituli europskog klupskog prvaka 20. novembra 1994. godine u Lionu", napisao je Abazović.

Potom je stigao odgovor od Kasparova.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

"To je bila čast i nemojte zaboraviti da su moji saigrači iz Bosne odnijeli pobjedu nakon što sam izgubio partiju u polufinalu", poručio je Kasparov.

"Pa dobro, ne događa se baš svaki dan da ti jedan, jedini, veliki Garry Kasparov uzvrati lijepim komentarom na podsjećanje na slavne dane", poručio je Abazović.

On je pratitelje podsjetio da je u finalu 10. Kupa europskih šampiona igralo osam najboljih, a Bosna je trijumfovala i postala ekipni prvak Europe. Uspjeh su izborili: Garry Kasparov, Ivan Sokolov, Predrag Nikolić, Zurab Azaimparašvili, Bojan Kurajica, Emir Dizdarević, Smbat Lputjan i Kemal Osmanović.

Kasparov je ovim činom dao podršku napadnutoj BiH i njenom narodu i potpuno besplatno bio član jednog od najvećih šahovskih klubova s ovih prostora i višestrukog ekipnog prvaka Europe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije