Lana Pudar u polufinalu Europskog prvenstva, Amina Kajtaz osma

7
A. S.
Lana Pudar u polufinalu Europskog prvenstva, Amina Kajtaz osma
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Lana Pudar

Lana Pudar je na početku Europskog prvenstvu u Rimu osvojila šesto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj utrci i plasirala se u polufinale.

Naša najbolja plivačica u utrci na 50 metara delfin, nakon što je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzela šesto mjesto. Lana Pudar je plivala u vremenu 26.96 sekundi.

U istoj kvalifikacionoj utrci nastupila je i Amina Kajtaz. Ona nastupa pod zastavom Hrvatske. Kajtaz je zauzela osmo mjesto. Vrijeme - 27.56 sekundi. Njen rezultat nije bio dovoljan za polufinale.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Polufinalna utrka je večeras u 18:42.

/ Anketa

Ko će na Europskom plivačkom prvenstvu u Rimu imati više uspjeha?
Rezultati
Pudar šesta, Kajtaz osma
Foto: Printscrean: Pudar šesta, Kajtaz osma

Osim Lane Pudar, na prvenstvu u Rimu će danas nastupiti Adi Mešetović i Nikola Bjelajac koji će plivati u kvalifikacijama na 100 metara slobodno.

Oba bh. plivača uvrštena su u istu grupu i pokušat će se naći među 16 takmičara koji će izboriti polufinale. U ovoj disciplini prijavljen je 71 takmičar. Njihove kvalifikacije u ovoj disciplini počet će u 9 sati i 11 minuta.

Lanu Pudar u Rimu očekuju još dva nastupa. U nedjelju 14.8. na programu su kvalifikacije u disciplini 100m delfin, dok je u utorak 16.8. očekuje nastup u kvalifikacijskoj grupi discipline 200m delfin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije