Lana Pudar dobila ključeve od stana u Sarajevu

4
Radiosarajevo.ba
Lana Pudar dobila ključeve od stana u Sarajevu
Foto: Instagram / Anja Margetić i Lana Pudar

"Zahvaljujući velikom angažmanu dogradonačelnice Sarajeva gđice. Anje Margetić, danas sam dobila ključeve od stana u Sarajevu koji ću koristiti narednih godinu dana. "

Otkrila je ovo danas na društvenim mrežama plivačica Lana Pudar, čudo iz Mostara.

Kako je otkrila, stan se nalazi u blizini olimpijskog bazena "Otoka".

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

"Bit će mi od ogromne koristi u mojim predstojećim pripremama za reprezentativna takmičenja", napisala je ova uspješna sportistkinja.

"Ovim putem želim da se u svoje ime, u ime moje porodice i moga kluba zahvalim dragoj Anji, kao i svima koji su dali svoj doprinos da se sve ovo realizuje na ovaj način. Obećavam da ću dati sve od sebe da to povjerenje opravdam", zaključila je ona.

Podsjetimo, Lana Pudar bila je najmlađa predstavnica Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama. U disciplini 100 metara leptir zauzela 19. mjesto od 33 takmičarke, a plasman u polufinale izmakao joj je za 24 stotinke.

Ubrzo nakon Lane, oglasila se i dogradonačelnica Margetić:

"Danas sam našoj Lani Pudar uručila ključeve od stana na Otoci u blizini Olimpijskog bazena gdje će moći boraviti idućih godinu dana i trenirati u skladu sa svojim programom.

Ovo smo uspjeli zahvaljujući divnim ljudima koji su uplatili godišnju stanarinu za Lanu. Žao mi je što nismo uspjeli sistemski organizovati stan, žao mi je što je politička volja bila nedovoljno jaka da pokrenemo sistematična rješenja u Sarajevu i što je populizam uspio zaustaviti te procese. To me neće obeshrabriti, već mi je škola i pouka na koji način da pristupam u budućnosti pitanjima na lokalnom nivou i njihovom politiziranju. Još jednom sam beskrajno zahvalna trojici velikih ljudi koji su odlučili lično podržati Lanu, a koji žele ostati anonimni."

Osigurali smo bazen, u saradnji sa gradonačelnicom Benjamina Karić rođ. Londrc osigurali i sredstva podrške, a sada je i stan spreman, nastavila je ona, te zaključila:

"Lana tebi želim samo da treniraš i uživaš u svojoj mladosti, a mi se moramo dalje truditi da tebi i drugim sportistima stvorimo sistem koji će vam biti na raspolaganju."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije