Kung fu federacija BiH postala stalna članica IWUF-a

Anadolija
Kung fu federacija BiH postala stalna članica IWUF-a
Kung fu federacija Bosne i Hercegovine postala je punopravna i stalna članica međunarodne wushu porodice, svjetski priznate Internacionalne wushu federacije (IWUF).

Potkraj sedmog mjeseca ove godine BiH je poznata kao privremena članica IWUF-a, a već tada je bilo najavljeno i stalno članistvo u ovoj respektabilnoj sportskoj organizaciji.

U ruskom gradu Kazanu, na 14. Kongresu IWUF-a, Kung fu federacija Bosne i Hercegovine zvanično je primljena u punopravno članstvo ove svjetske organizacije.

“Mnogi prijatelji iz cijelog svijeta su bili uz nas. Jednoglasno smo primljeni i to je dovoljno da budemo sretni”, kazala je sekretar Kung fu federacije BiH Alma Anić, koja je na kongresu u Kazanu predstavljala BiH.

IWUF je međunarodna sportska organizacija osnovana 1990. godine sa sjedištem u glavnom gradu Kine, Pekingu. Osnovni cilj IWUF je promocija kineskih borilačkih vještina. IWUF broji 154 članice širom svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije