Kobni skok sa Starog mosta: Godinama čekali ovaj trenutak, a onda se sve pretvorilo u noćnu moru

2
Radiosarajevo.ba
Kobni skok sa Starog mosta: Godinama čekali ovaj trenutak, a onda se sve pretvorilo u noćnu moru
Foto: M. M. / Radiosarajevo.ba / Mostar - Stari most

Australac je ostao paraliziran od struka prema dolje nakon užasne nesreće dok je bio na odmoru u Europi sa svojom djevojkom.

Jordan Theobald (29) i njegova partnerica Laura Mahoney godinama su štedjeli za ono što je trebalo biti "putovanje života" prije nego što se pretvorilo u noćnu moru.

"Skok s kultnog Mostarskog mosta u Bosni i Hercegovini donio je Jordanu povredu koja mu je promijenila život", napisala je Mahoney na GoFundMe stranici.

Aleksandar Vulin ipak stigao u BiH: Šta kaže o odbijenom preletu civilnim helikopterom?

Aleksandar Vulin ipak stigao u BiH: Šta kaže o odbijenom preletu civilnim helikopterom?

Nakon slijetanja u vodu slomio je kralježak T12, ostavljajući donji dio tijela paraliziranim. Trenutno je na intenzivnoj njezi nakon složenih operacija, piše Daily Mail.

Svako ko želi skočiti s mosta prvo mora dobiti dozvolu i obuku od lokalnih skakača koji daju lekcije o tome kako sigurno doskočiti i izbjeći povrede.

Laura je rekla da je njen partner "nevjerovatno aktivna osoba puna ljubavi... ima avanturističkog duha i strast prema surfanju i snowboardu".

"Već je bio podvrgnut nekoliko transfuzija krvi i potrebni su mu dodatni lijekovi koji bi pomogli u stabilizaciji njegovog stanja", kazala je Mahoney dodavši da će ono što je pred njima biti "dugo i izazovno", ali da već postoje pozitivni znakovi.

"Nakon operacija, mogao je mrdati nožnim prstima i stajati uz pomoć nekoliko sekundi. Ovi mali, ali značajni znakovi napretka daju nam nadu", rekla je.

Emocionalni teret za Jordana i njegove voljene je velik, ali je finansijski teret jednako velik. Trošak medicinske skrbi i repatrijacije u Australiju iznosit će više od 100.000 dolara, a daljnji troškovi očekuju se kasnije.

"Ovo je zastrašujuća svota i ne možemo se s njom suočiti sami. U ovoj fazi nismo sigurni šta, ako išta, pokriva naše putno osiguranje", napisala je Laura.

Rekla je da svaka donacija, bez obzira na veličinu, "dovodi Jordana jedan korak bliže njezi koja mu je potrebna i udobnosti okruženja njegovih najmilijih (i) učinit će duboku razliku u njegovom putu oporavka".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije