Khabib obara sve rekorde: Nadmašio seksipilnu pjevačicu i postao najpopularniji Rus

J. M.
Khabib obara sve rekorde: Nadmašio seksipilnu pjevačicu i postao najpopularniji Rus
Foto: TASS / Khabib Nurmagomedov i Olga Buzova

Trijumf Khabiba Nurmagomedova u UFC borbi godine za titulu prvaka u lakoj kategoriji protiv Dustina Poiriera u centru pažnje je ljubitelja sporta širom svijeta.

Pobjeda je dodatno povećala popularnost sjajnog dagestanskog MMA borca koji je tokom i nakon borbe u Abu Dhabiju stekao novih 700 hiljada pretplatnika na Instagramu.

Tako je Khabib značajno premašio brojku od 16 miliona posjetitelja i postao najpopularniji Rus na Instagramu! Dosada je neprikosnovena bila seksipilna pjevačica i TV voditeljica Olga Buzova.

Khabib je učvrstio i status najpopopularnijeg ruskog sportiste o čemu svjedoče i brojne čestitke za 28. pobjedu u karijeri.

Tako mu je Hokejaška federacija Rusije uputila specijalnu čestitku. Poznato je da je Khabib Nurmagomedov veliki ljubitelj hokeja na ledu i navijač SKA iz Saint Petersburga.

Među brojnim čestitkama treba izdvojiti i poruku Dmitrija Rogozina, bivšeg utjecajnohg političara, a danas direktora državne korporacije Roskosmos.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije