Kansas City sjajni kao i uvijek: Chiefsi u posljednjim sekundama do titule na Super Bowlu

0
Radiosarajevo.ba
Kansas City sjajni kao i uvijek: Chiefsi u posljednjim sekundama do titule na Super Bowlu
Foto: EPA / Kansas City Chiefs na Super Bowl

Kansas City Chiefsi pobjednici su Super Bowla 57 nakon što su na State Farm stadionu u Glendaleu u Arizoni savladali Philadelphia Eaglese rezultatom 38:35. 

Kansas City Chiefsi preokretom su došli do trijumfa na ovogodišnjem Superbowlu. Philadelphia Eaglesi su imali 10 poena prednosti na poluvremenu, no u nastavku su nestali s terena i Chiefsi su sve to maksimalno iskoristili da dođu do pobjede u utakmici sezone.

Eaglesi odlično ulaze u meč i već nakon pet minuta stižu do prednosti. Quarterback Jalen Hurts je izveo svoju specijalku 'qaurterback sneak' i postiže touchdown. Jake Elliot je siguran u pretvaranju i Phila dolazi do 7:0.

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

Rihanna napravila show na poluvremenu Super Bowla, odmah krenuli komentari: "Da, čeka drugo dijete"

Rihanna napravila show na poluvremenu Super Bowla, odmah krenuli komentari: "Da, čeka drugo dijete"

Chiefsi su ekspresno uzvratili. Za samo tri minuta uspjeli su preći gotovo kompletan teren, Patrick Mahomes pasom od 18 jardi pronalazi Travisa Kelcea, a Butker potom potvrđuje izjednačenje dodatnim poenom za 7:7.

Kansas City je potom odigrao jako dobru odbranu. Natjerali su Eaglese na punt, ali dobrom odbranom zatim uzvraća i protivnik.

Ipak, Chiefsi su imali šansu da po prvi put povedu. Harrison Butker je imao šansu za field goal s 42 jarda, lopta međutim pogađa stativu i rezultat je ostao 7:7 nakon prve četvrtine.

Sprema se spektakl u nedelju navečer: Evo ko nastupa na poluvremenu Super Bowla

Sprema se spektakl u nedelju navečer: Evo ko nastupa na poluvremenu Super Bowla

Samo što je počeo drugi period Philadelphia ponovo stiže do vodstva. Do kraja prvog poluvremena Phila odigrava dobru odbranu. Ostalo im je minut i po da pokušaju ugroziti protivnika, došli su u priliku da dođu do poena, a Jake Elliot pogađa field goal s 35 jardi i Eaglesi odlaze na odmor vodstvom od 10 razlike, 24:14.

Chiefsi fenomenalno otvaraju drugo poluvrijeme. Mahomes je sve lijepo vodio, a Isiah Pacheco postiže touchdown za smanjenje rezultata na 24:21. Ekipa iz Kansas Cityja odlično ulazi i u posljednju četvrtinu. Patrick Mahomes pronalazi Kadariusa Toneyja, a wide receiver Chiefsa se ušetao u touchdown zonu. Butker sigurno pretvara dodatni poen i Kansas City po prvi put dolazi do vodstva u finalu, 28:27, piše Sport 1.

Phila naravno nije ni pomislila da se preda i zatim je uslijedilo još jedno čudesno dodavanje Jalena Hurtsa. Pronašao je DeVonta Smitha na dva jarda od end zone, a zatim sam postiže touchdown trčanjem. Potom je istrčao pretvaranje za dva poena i u posljednjih pet minuta ušlo se neriješenim rezultatom 35:35.

Hurts je ovim touchdownom ušao i historiju NFL-a i postao je prvi quarterback koji je istrčao tri touchdowna u Super Bowlu. Imali su potom Chiefsi ogromnu šansu da dođu do touchdowna. Upropastili su šansu, ali odbrana Eaglesa je kažnjena 10 jardi zbog držanja i protivnici dobijaju šansu da dođu do touchdowna na minut i po prije kraja.

Ni to nisu iskoristili, pa su se odlučili na šut u posljednjim sekundama. Harrison Butker s 27 jardi pogađa za tri poena i donosi pobjedu Chiefsima 38:35 u još jednom čudesnom finalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije