Kad se Lana Pudar bori za finale i gdje je gledati

Radiosarajevo.ba
Kad se Lana Pudar bori za finale i gdje je gledati
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Konferencija za novinare u Sarajevu

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar plasirala se rano jutros po našem vremenu u polufinale u disciplini 100 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju.

Lana je kvalifikacije isplivala u vremenu 56.87, a ispred nje su bili Kineskinja Zhang, Amerikanka Curzan i prvoplasirana Šveđanka Louise Hansson.

Naredni izazov, odnosno polufinalna trka Lanu očekuje kasnije u nastavku dana.

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

SAD uveo sankcije saradniku izraelskog ministra i dvama entitetima zbog nasilja na Zapadnoj obali

Polufinalne trke na rasporedu su od 15:32 i 15:36 sati. U slučaju da se Lana plasira u finale, za novu medalju plivat će sutra u 16.10 sati.

Polufinalnu trku Lane Pudar moći ćete gledati na HRT-u 2. Na OVOM linku pogledajte koji kanali će u drugim zemljama prenositi završnicu takmičenja. 

Podsjetimo, Pudar je u petak ostvarila historijski rezultat za Bosnu i Hercegovinu jer je osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin.

Utrku je završila s vremenom 2:04.88. Ispred nje su bile Kineskinja Zhang Yufei sa 2:03.01, te drugoplasirana Amerikanka Charlotte Hook sa 2:04.35.

U subotu jutro na 50 metara delfin nije imala sreće. Nije prošla kvalifikacij

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije