Judo klub Braća Lukač: S mostarskog turnira devet medalja putuje za Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Judo klub Braća Lukač: S mostarskog turnira devet medalja putuje za Sarajevo
Facebook / S mostarskog judo turnira devet medalja za Sarajevo

Unazad nekoliko godina sarajevski Judo klub Braća Lukač konstantno niže uspjehe sa mladim naraštajem, ali i sa onim starijim. Redovno sa turnira bilo bosanskohercegovačkih bilo regionalnih, većina takmičara se okiti medaljama. Danas su treneri ponosni jer su poveli u Mostar devet takmičara i svih devet dječaka je osvojilo medalju.

Trener Aldin Lukač govori za Radiosarajevo.ba da su uvijek ponosni na njihove mlade takmičare i da su danas imali jaku konkurenciju.

"Učestvovali smo danas na Memorijalu Mišo i Tana u Mostaru. Otišli smo sa devet dječaka i u jakoj konkurenciji, svih devet takmičara je osvojilo medalje", rekao je jedan od trenera kluba, Aldin Lukač.

Zlatne medalje osvojili su: Arslan Mulalić, Nadir Rizvo, Halid Mulalić, Imran Gušić.
Srebrenim medaljama su se okitili Emin Karović, Ramiz Pašić, Erman Grezda i Sulejman Gušić, dok je bronzu osvojio Isa Zenuni.

Ovim se nastavlja kontinuitet odličnih takmičarskih rezultata Judo kluba Braća Lukač što je rezultat kvalitetnog pristupa treninzima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije