Larisa Cerić: Ovo je rezultat za sve nas

Radiosarajevo.ba
Larisa Cerić: Ovo je rezultat za sve nas
Foto: Dženan Kriještorac / Larisa Cerić
Na svjetskom džudo prvenstvu za seniore i seniorke održanom u Bakuu predstavnica Bosne i Hercegovine - Larisa Cerić zauzela je treće mjesto i osvojila bronzanu medalju.

Larisa se ovim rezultatom još jednom upisala u historiju i ostvarila jedan od najboljih rezultata u historiji bh. sporta. Međutim i pored velikog uspjeha odziv novinara na press konferenciji nije bio veliki.

"I ovo što nema mnogo novinara i što je slabo medijski popraćeno, i to doživljavam kao neki izazov, a ne demotivaciju za dalji rad. Bili novinari ili ne tu, moj rezultat ostaje. Mogu razumjeti da ljudima ovaj sport nije previše interesantan. Da ima više medija, bilo bi i više sponzora, ali šta je, tu je", rekla je Cerić na početku press konferencije i dodala:

"Konkurencija u Bakuu je bila jaka, imala sam pet teških borbi. Zadovoljna sam turnirom, bila sam maksimalno fokusirana i na kraju, hvala Bogu, uspjela doći do medalje. Polufinale je bilo teško, jer japanska predstavnica je iskoristila moj pad koncentracije. Ipak, u borbi za treće mjesto sam dala sve od sebe te sam pobijedila Britanku i osvojila bronzu.

Zahvalna sam svima koji me podržavaju i koji su uvijek uz mene, treneru Crnogorcu, Arijani Jahi, mojoj porodici i svim ljudima koje me podržavaju. Ovo je rezultat svih nas, a nadam se da ćemo u narednim godinama praviti još bolje rezultate. Ova godina je bila kao iz snova, a dalje želim da se kvalifikujem u Tokio na OI i da ostvarim što bolji rezultat", istaknula je Cerić.

Sa Cerić se slaže i njen trener Branislav Crnogorac.

"Fudbal je najpopularniji sport u cijelom svijetu i razumijem da je interesovanje manje, ali su novinari definitivno mogli biti tu. Treba razgovarati s medijima i probuditi ih. Imali smo odličan odziv kad je bila druga u svijetu", rekao je Crnogorac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije