Iznenadno preminula mlada australska sportašica (18). Bila je savršeno zdrava

3
Radiosarajevo.ba
Iznenadno preminula mlada australska sportašica (18). Bila je savršeno zdrava
Foto: Screenshot/Twitter / Keira Dascoli-Guymer

Tragedija je potresla cijelu Australiju nakon uistinu neobjašnjive smrti mlade zvijezde rolanja. Keira Dascoli-Guymer bila je savršeno zdrava prema priči njezine majke, a onda se iznenada onesvijestila, da bi nekoliko dana kasnije u bolnici isključili aparate za održavanje na životu.

Mlada djevojka rodom iz australskog Namboura rastužila je cijelu zemlju koja se u nevjerici pita kako se to dogodilo.

"Ta 18-godišnjakinja bila je savršeno zdrava", rekla je Lisa Guymer, a onda se prije nekoliko sedmica dogodila tragedija. Iznenada se onesvijestila sredinom juna, završila u bolnici Sunshine Coast, tamo je provela desetak dana, a onda je porodica morala donijeti bolnu odluku i isključiti aparate.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Njena mama otkrila je da ljekari nisu utvrdili šta je uzrokovalo prestanak srca i da je porodica suočena sa činjenicom da možda nikada neće otkriti šta se dogodilo njenoj kćerki. 

"Nije imala srčani udar. Srce joj je samo stalo. A oni ne znaju zašto. Teško je prihvatiti da oni ne znaju, a i da mi nikad nećemo saznati", rekla je slomljena majka, prenosi Večernji.

Devastating 💔

Posted by Daily Mail on Wednesday, July 5, 2023

Lisa Guymer otkrila je da je njena kćerka bila fanatik i prvakinja u rolanju i da je uživala u novonastalom sportu. Nakon njene iznenadne smrti klub je organizovao akciju prikupljanja pomoći za porodicu i skupili oko 2000 dolara za troškove sahrane. Porodica preminule Keire donirala je četiri organa nakon njene smrti

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije